30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][5]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tiger Woods antoi tylyn kuvauksen kuntoutuksestaan: ”Paljon kivuliaampaa kuin mikään aikaisempi kokemus”

Getty Images

Ennen kuin edes miettii paluuta kilpakentille, on Woodsin opeteltava kävelemään omin avuin.

Tiger Woodsin vammahistoria on pitkä. Miestä on operoitu parikymmentä kertaa, joten leikkausten jälkeinen kuntoutus on tullut enemmän kuin tutuksi. Mutta nyt Woodsilla on meneillään kuntoutusurakka, joka on pahempi kuin yksikään aikaisempi.

”Tämä on ollut täysin erilainen tarina”, Woods kuvaili.

Woods mursi helmikuussa autokolarissa pahoin oikean säärensa ja jalkateränsä luut. Vammat olivat tiettävästi niin vakavia, että jopa amputaatiota harkittiin. Lopulta sääriluu korjattiin titaanilevyn avulla ja sekä nilkan että jalkaterän luihin asennettiin useita ruuveja ja pieniä tukilevyjä. Kuntoutus on nyt edennyt siihen pisteeseen, että Woodsin on opeteltava kävelemään operoidun raajan kanssa.

”Ymmärrän hyvin kuntoutusprosessin edellisten vammojeni ansiosta, mutta tämä on ollut paljon kivuliaampaa kuin mikään aikaisempi kokemus”, Woods luonnehti.

Tiger Woods rusikoi katumaasturinsa rujoon kuntoon kolaroidessaan sen helmikuussa. Kuva: Mark J. Terrill.

Toipumisprosessista on tihkunut tietoja niukasti. Woods ei myöskään suostu ottamaan kantaa siihen, nähdäänkö hänet vielä golfkentällä.

”Olen keskittynyt fysioterapiaani. Suoritan rutiinit joka päivä ja keskityn nyt ensimmäiseen ja tärkeimpään tavoitteeseen, kävelemään omin avuin. Otan yhden askeleen kerrallaan.”

Woods on kiittänyt vuolaasti saamaansa tukea sekä ystäviltään että ventovierailta.

”Se on uskomatonta. Olen saanut niin paljon tukea sekä golfin parissa toimivilta ihmisiltä että muilta. Se on valtavan arvokasta ja on auttanut todella paljon”, hän sanoi.

Lue seuraavaksi: Raju kolari ei uhkaa Tiger Woodsin henkeä, mutta päättikö se golfuran?

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

    Bryson says:

    Säären kantavat luut kaiketi oli aika muusina eli pieni ihme, että kirurgit saivat siitä edes lähes ehjän luun. Kuntoutus vie pitkään. Mikähän mahtaa olla todennäköisyys pelaamisesta? Lienee melko ohut. Menestys Tourilla lienee kaukainen haave. Mut tulihan Ben Hogankin takaisin auto-onnettomuuden jälkeen ja pelasi huipulla.