13.–20.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Raju kolari ei uhkaa Tiger Woodsin henkeä, mutta päättikö se golfuran?

Woods sai kolarissa pahoja vammoja oikeaan sääreen, nilkkaan ja jalkaterään. Pahimmassa tapauksessa ne uhkaavat uran jatkoa.

Tiger Woodsin rajun autokolari käynnisti spekulaatiot siitä, toipuuko mies enää koskaan pelikuntoon. Olennaisinta tietenkin on, ettei Woodsin, 45, henki ole vaarassa, mutta väistämättä monen ajatukset kääntyvät siihen, nähdäänkö häntä enää golfkentällä tositoimissa.

”Mielestäni kaikkien tulisi olla kiitollisia siitä, että hän ylipäänsä on elossa, että lapset eivät menettäneet isäänsä. Se on tärkeintä. Golfilla tässä vaiheessa hyvin pieni rooli. Oikeastaan se ei ole nyt millään tavalla tärkeää”, Rory McIlroy tiivisti eilen WGC-kisan tiedotustilaisuudessa.

Ja silti kaikkien golfin ystävien mieliä painaa kysymys siitä, toipuuko Tiger Woods enää pelikuntoon.

Virallisia tietoja Woodsin vammojen vakavuudesta ja luonteesta on annettu niukasti. Se kuitenkin tiedetään, että pahimmat vammat kohdistuvat Woodsin oikeaan sääreen, nilkkaan ja jalkaterään.

Woodsin hoidosta vastaavan Harbor-UCLA Medical Centerin Dr. Anish Mahajanin mukaan Woodsilla oli avomurtumia oikeassa sääressä ja jalkaterässä. Sekä sääri- että pohjeluu ovat murtuneet useaan osaan. Luita on tuettu leikkauksessa luuhun ruuvattavilla implanteilla. Myös pehmytkudoksiin, kuten lihaksiin ja jänteisiin kohdistuneet vammat ovat vaatineet leikkaushoitoa.

Ortopedi, kirurgi ja entinen golfammattilainen, Bill Mallon arvioi Tigerin vammoja Twitterissä. Mallonin mukaan erityisesti jalkaterän ja nilkan vammat ovat golfin näkökulmasta huolestuttavia, erityisesti jos luut ovat vaurioituneet nivelkohdista. Mallon muistuttaa myös siitä, että kaikki vammat eivät ole sellaisia, joista ihminen toipuu entiselleen parhaallakaan hoidolla.

Woods on käynyt läpi urallaan valtavan määrän leikkauksia ja toipunut aina pelikuntoon kuin ihmeen kaupalla. Sitkeydestään hän on antanut lukuisia näytteitä. Jossain kulkee kuitenkin raja, ja sen Woods saattoi hyvinkin ylittää ajautuessaan katumaasturillaan ulos tieltä tiistaiaamuna.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)