14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][13]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Pehmeäkuoriset ja värilliset pallot valtaavat golfmarkkinoita

Kevään kelit ja kenttien avaamisen ajankohta ovat ratkaisevia tekijöitä alkaneen vuoden välinekaupan volyymin osalta.

Suomen suurin golfvälineiden jälleenmyyjä Golf Balance järjesti perjantaina yritysasakkkailleen myyntipäivän Variston myymälässään.

Pallot ovat pysyvästi yrityskaupassa myydyin tuote, markkinajohtaja Titleistilla myynnistä yli 40 prosenttia menee firmoille.

Golf Balancella on myynnissä yhdeksän eri tuotemerkin palloja, joista kullakin on omat pallonsa eri kohderyhmille.

Kun golfalan yritykset tuovat markkinoille uusia tuotteitaan 1-2 vuoden välein, tuotevalikoima on valtava ja asiakas vaikean valinnan edessä.

Pallon pehmeys ja värit ovat kauden trendejä

Perinteisesti golfpallolta haetaan ominaisuuksina lyöntiin pituutta sekä spinniä lähipeliin. Näiden yhdistäminen eritasoisille pelaajille on taitolaji, jossa pallonvalmistajien markkinointivastaavilla on kova urakka saada sanomansa perille.

Titleist on tuonut kuvan Pro V1:n lisäksi myös Tour Soft palloihinsa pehmeän kuoren myyntivaltiksi. Kuva: Acushnet Company

”Kuluttajat haluavat entistä useammin tourtason tuntua ja pehmeyttä palloon menettämättä lyönnistä maksimaalista pituutta”, tiivistää Titleistin Suomen edustaja Teemu Vinni.

Alkavalle kaudelle Titleist toi markkinoille ykköstuotteensa Pro V1:n rinnalle uudet Tour Soft sekä Velocity pallot.

”Tour Soft tarjoaa tunnetta lyöntiin pehmeytensä ansiosta, Velocity on pelaajille, joille pituus on tärkeämpi ominaisuus”, Vinni kertoo.

Titleist on ollut hyvin konservatiivinen pallojen värimaailmassa, nyt Velocityyn on tuotu uusiksi vaihtoehdoiksi  lähinnä naisia koukuttamaan oranssi ja pinkki.

Callaway  on ollut tuotteittensa ja imagonsa osalta hyvässä nousussa viimeisten vuosien aikana.  Yritys tuo helmikuun puolivälissä markkinoille toisen sukupolven Chrome Soft –sarjan pallonsa, jotka nimensä mukaisesti puhuttelevat pehmeää ja pitkälle lentävää palloa etsivää kuluttajaa.

Callawayn Pohjoismaiden myyntijohtaja Helena Akesson esittelee kesällä kauppoihin tulevaa windstopper-puseroa.

”Tapio Pulkkanen on vahvasti mukana Callawayn markkinoinnissa paitsi mailojen ja pallojen, myös asusteiden osalta. Eikä tämä rajoitu pelkästään Suomeen, Hattu-Tapio on kauden aikana isossa roolissa Euroopassa ja jopa USA:ssa käynnistyvissä kampanjoissa. Odotamme tämän tuovan pikantin lisän myyntimme tueksi”, iloitsi Callawayn edustaja Mikael Juslin.

Taylor Made toi TP5 premium-luokkaan kuuluvat pallonsa markkinoille jo kaudella 2017.

”Maailmanlistan kymmenestä parhaasta viisi pelaa näillä palloilla. Edellisvuonna saimme vasta loppukaudesta tuotetta Suomeen. Tähän kauteen lähdemme suurin odotuksin tekemään kauppaa myös yrityspuolelle”, vakuutti jo 1980-luvulta asti alalla vaikuttanut Taylor Maden Pekka Palotie.

Taylor Made teki vuonna 2017 maailmanlaajuisesti positiivisen tuloksen. Pari aiempaa kautta tuottivat jättitappiot, tulos kävi pahimmillaan yli 100 miljoonaa taalaa pakkasen puolella.

Taylor Maden tuotepaletti on hyvässä iskussa, vakuuttaa Pekka Palotie. Kuvaukseen hän valitsi menestystuotteista M3 draiverin.

”Uusi omistaja on saanut hyvän otteen toimintaan. Pallojen lisäksi päätuotteemme mailat ja muut varusteet muodostavat varsin ehyen ja kilpailukykyisen kokonaisuuden.”

Wilsonilla markkinoiden pehmein pallo

Pallomarkkinoilla Titleist on tunnetuin ja ylivoimaisesti myydyin merkki Suomessa kalliimpien pallojen hintaluokassa.

Callaway, Taylor Made, Srixon, Bridgestone, Wilson ja värillisten pallojensa kautta markkinoita vallannut Volvik ovat haastajia, joilla kullakin on omat uskolliset kuluttajaryhmänsä.

Wilsonin kulta-ajat huippupelaajien pallona ovat kaukana takanapäin, mutta huokeampien pallojen markkinoilla sen asema on Suomessakin vakaa.

”Olemme panostaneet pallon pehmeyden mukanaan tuomiin hyötyihin jo 7-8 vuoden ajan. Isot pallomerkit ovat nyt seuranneet tätä kehitystä. Pallon pehmeydellä, alhaisella kompressiolla kyetään vähentämään taka-ja sivukierteen määrää ja lisäämään lentomatkaa pienemmälläkin mailannopeudella”, muistuttaa Wilsonin edustaja Tuomas Korpi.

Wilsonin Dx2 pallon kompressio 29 on markkinoiden alhaisin.

Pallon suositushinta on 27 euroa,  alan yleisten virtausten mukaan sitä  myydään  Golf Balancessa 19,95 euron tusinahintaan. Markkinoiden kalleimpien pallojen hinta nettikaupassa ja tiskillä on yli kaksinkertainen.

Wilsonin edustaja Tuomas Korpi muistuttaa, että harrastelijoille suunniteltuja pehmeäkuorisia palloja on tarjolla hyvin kohtuulliseen hintatasoon.

”Huokeille palloille on oma ja varsin merkittäväkin markkinansa. Ruotsissa Wilsonin Dx2 on tusinamäärässä myydympi pallo kuin Titleistin Pro V1”, Korpi kertoo länsinaapuriemme myyntiluvuista.

Wilson toi Dx2 pallosta markkinoille myös värivalikoimiltaan rikkaan Optic-sarjan.

”Nyt saatavilla olevien lisäksi meille tulee vielä musta pallo. Uskomatonta, mutta totta on se, että vihreä pallo näistä erottuu parhaiten kentällä”, Korpi valistaa.

Kevään myynti ratkaisevaa koko kauden myynnille

Kaudella 2017 kotimaisilla kentillä pelattiin noin seitsemän prosenttia vähemmän kierroksia edelliseen vuoteen verrattuna. Tästä huolimatta golfvälinekaupan myynnin arvioitiin yleisesti olleen näinä vuosina samansuuruista keskenään.

Maahantuoja Antti Riihimäki esitteli Clevelandin wedgejä, joihin saa tyylikkään painatuksen lavan takaosaan.

Kilpailu jälleenmyyjien välillä etenkin pääkaupunkiseudulla oli Golf Skyn avattua uuden myymälänsä Vantaalle aiempaa kovempaa. Alennusmyynnit kiihtyivät ja etenkin loppuvuoden kampanjoiden myötä kuluttajat ostivat edullista tavaraa normaalia reilummin ”varastoon.”

Alalla vaikuttavien huolena onkin myynnin kehittyminen kaudella 2018.

”Edellisvuonna kauden alku viivästyi useilla viikoilla, eivätkä kesän ja syksyn kelit olleet nekään kummoisia. Jotta pääsemme kokonaismyynnissä samalle tasolle kuin 2017, kierrosmäärien on kasvettava edellisestä. Kevään säät ja kenttien aukeamisen ajankohta ovat tässä yhtälössä ratkaisevia tekijöitä”, ynnäili Golf Balancen tilaisuudessa yksi maahantuojista.

Logopallojen myyntisesonki käynnistyy perinteisesti helmikuulla kestäen vahvana huhtikuun loppuun.

”Yritykset haluavat entistä enemmän pallokaupassa pakkauksen osalta persoonallisia, räätälöityjä ratkaisuja. Suhdannevaihtelut eivät juurikaan ole logopallokauppaan vaikuttaneet. Aikaista kevättä ja lämmintä, sateetonta kesää sekä syksyä kaikki kauppiaat toivovat ”, Golf Balancen myyntipäällikkö Tommi Mäkinen määritteli.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

    MarX says:

    Kukahan tekisi ”tutkimuksen” minkävärinen pallo näkyy parhaiten minkäkinlaisilla keleillä ja erilaisia taustoja vasten.

    Olisi mukava pelata pallolla jonka pelikaverit helposti näkisi silloinkin kun se ei jostain käsittämättömästä syystä päädy haluttuun paikkaan.

    Ladyjen kanssa pelatessa huomannut että osa värillisistä palloista katoaa ilmassaolon aikana näkyvistä. Syynä pallon väri eikä huono lyönti.