21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Myrskyvaroitus majoriin annettu – McIlroy jyräsi huippukisassa ylivoimaiseen voittoon

Rory McIlroy tuuletti neljättä voittoaan Wells Fargo Championshipissä. Kuva: Getty Images

Suosikin ykkösviitta PGA Championshipissä on asettumassa Rory McIlroyn harteille.

Kolme päivää kärjessä viihtynyt Xander Schauffele (-12) oli statisti, kun Rory McIlroy (-17) laittoi ison vaihteen päälle Etelä-Carolinassa Charlottessa käydyssä PGA Tourin Signature-kilpailussa. McIlroy pamautti sunnuntaina viikonlopun kovimman tuloksen, 65, ja paineli voittoon viiden lyönnin erolla.

Johto Schauffeleen ehti venähtää finaalikierroksella jo seitsemään lyöntiin. McIlroy kuitenkin päätti kilpailun Quail Hollow Clubin kentällä tuplabogiin, jolla ei ollut edes marginaalista merkitystä.

Voitto oli McIlroylle toinen peräkkäinen Yhdysvaltain kiertueella, sillä hän nousi yhdessä Shane Lowryn kanssa kaksi viikkoa sitten New Orleansissa pelatun Zurich Classic -parikilpailun ykköseksi.

Wells Fargo Championshipin McIlroy voitti ennätyksellisesti neljännen kerran. Pohjoisirlantilainen uhkuu kovaa kuntoa ennen torstaina Valhalla Golf Clubilla alkavaa PGA Championshipiä. Samaisella kentällä McIlroy otti neljästä major-voitostaan viimeisimmän kymmenen vuotta sitten.

”Tämä antaa lisää itseluottamusta. Svingini tuntuu paremmalta kuin aikoihin. Tähdet taitavat olla suotuisammassa asennossa, kun siirrymme seuraavalle kentälle. Paljon on loistavia pelaajia voitettavana, mutta fiilikset oman pelin suhteen ovat todella hyvät”, McIlroy sanoi.

Kun hänellä peli kulkee, niin silloin se myös kulkee.

Voittoa pedattiin Wells Fargossa pitkään Schauffelelle, joka oli kilpailun puolivälissä neljän lyönnin johdossa. Tähtäimenä oli päättää heinäkuusta 2022 jatkunut kuiva kausi, mutta sitten tielle asettui liian kova vastustaja.

”Hän on Rory McIlroy, joka lyö palloa 320 metriä ilmassa myötätuuleen, ja voi käyttää lähestymisiin lyhyempiä mailoja kuin muut. Kun hänellä peli kulkee, niin silloin se myös kulkee. Hattua päästä, hän pelasi uskomattoman hyvin”, Schauffele antoi tunnustusta pelikaverilleen.

McIlroyn sunnuntain esityksessä oli häivähdys vuoden 2010 Wells Fargo Championshipiä, kun hän saavutti 21-vuotiaana ensimmäisen voittonsa PGA Tourilla. Tuolloin McIlroy pelasi päätöskierroksen 62 lyönnillä, ja päihitti kärkikamppailussa Phil Mickelsonin. Kaksi muuta voittoa ovat tulleet vuosina 2015 ja 2021.

Maailmanlistan kakkonen on jo pitkään kutsunut Quail Hollow Clubia yhdeksi suosikkikentistään, koska siellä pitkät lyönnit tarjoavat hänelle tavallista enemmän etua. Sunnuntaina erinomainen puttityöskentely kuitenkin takasi McIlroylle uran 26. voiton PGA Tourilla. Hän käytti putteriaan viheriöillä vain 25 kertaa, ja upotti viisi vähintään kolmemetristä puttia.

McIlroy kuittasi voitosta 3,6 miljoonaa dollaria palkintorahaa ja 700 FedEx Cupin pistettä.

Pääkiertueilla yhteensä 36 ykköstilaa haalinut McIlroy kiitti voittopuheessaan äitiään Rosieta, joka vietti äitienpäivää Floridassa.

”Useimmat tuntevat isäni, mutta äiti on kuin peruskallio, joka pitää perheen koossa. Minussa taitaa olla paljon enemmän isääni kuin äitiäni, mutta joskus toivon, että asia olisi toisinpäin.”

McIlroy on aiemman historian ja huippuvireensä ansiosta yksi suurimmista torstaina käynnistyvän PGA Championshipin voittajaehdokkaista. Suosikin viitta kuuluisi monen mielestä rankingin ylivoimaiselle ykköselle Scottie Schefflerille, mutta hänen osallistumisensa kilpailuun on hyvin epävarmaa.

Viime kuussa Mastersin ja kaikkiaan neljä peräkkäistä kisaa voittaneen Schefflerin perheeseen odotetaan näinä päivinä esikoista, joten hänen osaltaan portti kauden toiseen majoriin on pian sulkeutumassa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje