23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]

[16][25]
Challenge Tour - Kilpagolf

Voitto luisui Sevillassa täpärästi Tapio Pulkkasen käsistä: "Voittaakseen pitää pystyä parempaan"

Tapio Pulkkanen on nousemassa CT:n pistelistalla kymmenen parhaan joukkoon. Kuva: Getty Images

Pulkkanen ansaitsi Espanjan turnauksesta tukun tärkeitä ranking-pisteitä.

Tapio Pulkkanen (-13) ei onnistunut ottamaan uransa toista voittoa Challenge Tourilla. Hän pelasi Sevillassa Espanjassa käydyn haastajakiertueen kilpailun päätöskierroksella tuloksen 71, ja sijoittui jaetulle kakkostilalle lyönnin voittajalle hävinneenä.

Pulkkanen lähti Challenge de España -turnauksen viimeiseen päivään kahden lyönnin johtoasemasta. Etumatka kuivui etuysillä kasaan, ja hän ajautui takaa-ajajaksi tehtyään tuplabogin Real Club Sevillan kentän yhdeksännellä reiällä.

Hän nousi uudestaan kärkeen 13. reiän eaglen myötä. Pari reikää myöhemmin tullut bogey löi kapuloita rattaisiin, mutta tätä seurannut birdie nosti uudelleen tunnelmia ja toiveita isosta menestyksestä.

Loppusuoralla pelistä muodostui kolmen kauppa, kun kärkiryhmän edellä pelannut Rasmus Neergaard-Pedersen (-13) sortui 18. reiällä bogiin. Voitto tai vähintään uusintaan lähtö oli tarjolla birdiellä Pulkkaselle ja Moscatelille, mutta siihen pystyi lopulta vain espanjalainen.

Muutama virhe kierroksen aikana maksoi voiton tällä kertaa.

”Tiukka vääntö oli tänään. Kaikennäköistä tapahtumaa oli tarjolla. Varmaan yleisölle ihan viihdyttävä paketti. Muutama virhe kierroksen aikana maksoi voiton tällä kertaa. Mielestäni pelasin hyvin, mutta voittaakseen pitää pystyä parempaan”, Pulkkanen totesi rehdisti.

Pulkkanen saa Sevillasta 180 Road to Mallorca -listan pistettä, jotka ovat nostamassa hänet rankingissa top 10:een. Vaikka voitto jäi ottamatta, on tuhti pistepotti äärimmäisen tärkeä jatkaessa taistelua DP World Tourin kortista. Pääkiertueelle nousee kauden päätteeksi pistelistan 20 parasta pelaajaa.

Pulkkasen viimeisin ja ainoa CT-voitto on peräisin vuoden 2017 Kazakhstan Openista. Hän nousi kyseisen kauden päätteeksi pääkiertueelle, jolta keikahti täksi vuodeksi Challenge Tourille.

Moscatelille (-14) voitto oli ensimmäinen maailmanlistan pisteitä tuottavissa kilpailuissa. Haastajakiertueen rankingia ylivoimaisesti johtavalla Neergaard-Pedersenillä oli käsissään uran ja kauden kolmas ykköstila CT:llä. Se olisi nostanut nuoren tanskalaisen välittömästi DP World Tourille.

Suomalaisista parhaiten, 69, sunnuntaina pelasi Matias Honkala (-5), joka kauden ensimmäisessä CT-kilpailussaan jakoi mukavasti 23. sijan. Oliver Lindell (par) päätyi sijalle T52. ja Lauri Ruuska (+3) jakoi 63. sijan.

Roope Kakko ei selviytynyt turnauksen jatkokierroksille.

Lue seuraavaksi: Joko jysähtää? Tapio Pulkkanen kahden lyönnin karkumatkalta päätöspäivään Espanjan CT-kisassa