11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Raju luonnonilmiö riepotteli Tiger Woodsin golfkenttää

Tiger Woodsin suunnittelemalle kentälle iski tornado maanantaina. Kuva: GETTY IMAGES

Yhdysvaltojen keskiosien tornadot voivat olla kesäkuukausina todella tuhoisia.

Rauhallinen maanantai-iltapäivä sai todella räväkän käänteen Yhdysvaltojen Missourissa, kun tornado pyyhkäisi Tiger Woodsin suunnittelemalle Payne’s Valley -kentälle. Onneksi tornado ei tiettävästi aiheuttanut henkilövahinkoja, vaikka kaikki mahdollisuudet siihen olikin.

Tilanteesta kuvatuissa videoissa näkyy, kuinka tornado riepottelee Payne’s Valleyn ykköstiin lähistön puustoa varsin rajusti. Raportit kenttäalueelta kertovat, että puusto koki tornadon pyörteissä kovia, ja osa puista kaatui juurineen.

Payne’s Valley sijaitsee Missourin osavaltiossa, Yhdysvaltojen keskiosassa. Missouri kuuluu alueeseen, josta käytetään nimeä Tornado Alley, tornadokuja. Siellä esiintyy voimakkaita tornadoita muuta maata selkeästi enemmän, ja ne voivat olla todella tuhoisia. Tornadot muodostuvat, kun pohjoisen kylmät ja etelän lämpimät ilmamassat kohtaavat.

Payne’s Valley on Tiger Woodsin suunnittelutoimiston ensimmäinen julkinen golfkenttä. Se avattiin vuonna 2020. Kentän nimi kunnioittaa golflegenda Payne Stewartia, joka oli kotoisin Missourista. Stewart menehtyi lento-onnettomuudessa vuonna 1999.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)