Titleistin uutuusmailat kaupan hyllylle - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Titleistin uutuusmailat kaupan hyllylle

Titleistin 915 sarjan draiveri on tekniseltä toteutukseltaa n varsin erimallinen aiempaan verrattuna

Pidemmälle, tarkemmin ja huonommallakin osumalla lähes samoille mitoille. Siinä mailanvalmistajien ja kauppiaiden lupaukset uudesta puumailasta apua hakevalle.

Titleistin uutuustuotteet ovat ollee huippujen käytössä jo elokuun alusta. Kauppoihin ne tulevat kolme kuukautta myöhemmin ja parasta myyntisesonkia ovat kevät ja alkukesä.

Oleellinen osa mailakauppaa on ”räätälöinti”, fittaus jossa lähes kaikki yksityiskohdat mitataan.

”Australia on tältä osin ykkönen. Siellä myydyistä Titleistin draivereista peräti 90 % räätälöidään asiakkaalle sopiviksi,” kertoi 915 lanseerauksessa Titleist-mailojen toimitusjohtaja Steve Pelisek.

Mailojen suunnittelutyö on pitkä projekti, joka Titleistilla kestää puumailojen osalta eri vaiheineen noin neljä vuotta.

”Meillä on pian työnalla mallisto, jonka tuomme markkinoille loppusyksystä 2018,” hän vakuutti.

Brett Rumford vakuutti kuulijoitaan Belfryssa siitä, kuinka oleellsta on löytää itselleen sopivat työkalut laajasta mallistosta.

Brett Rumford vakuutti kuulijoitaan Belfryssa siitä, kuinka oleellsta on löytää itselleen sopivat työkalut laajasta mallistosta.

Aussitähti Brett Rumford kiteytti Titleistin 915 puumailojen lanseeraustilaisuudessa Belfryn kentällä Birminghamissa varsin osuvasti sen, miten suuri vaikutus tuloksenteon kannalta on hyvä draivaaminen yhdistettynä tehokkaaseen lähipeliin, etenkin puttiin.

”Se on täysin ratkaisevaa. Jos et lyö avauksiasi riittävän hyvin, olet käytännössä ulkona kärkikamppailuista vaikka pelisi muut osaset toimisivatkin,” Mikko Ilosen vuoden 2013 Volvo China Openissa voittanut Rumford sanaili.

Tuolloin Rumford esitti varsinkin lähipelissään shown, jota Ilonen kuvaili yhdeksi parhaista joita hän on koskaan nähnyt.

Rumford on pelannut European Tourilla sekä kotimaassaan ammattilaisena jo 90-luvun jälkipuoliskolta. Vaikka pienempiä ykköstiloja on vuosien varrella tullut, juhlaviikot keväällä 2013 nostivat Rumfordin-hetkeksi- aivan uuteen sarjaan.

Brett Rumford lohdutteli kuuntelijoitaan sillä, että huipputason ammattilainenkin kokee epätoivon hetkiä avauksia lyödessään.

Brett Rumford lohdutteli kuuntelijoitaan sillä, että huipputason ammattilainenkin kokee epätoivon hetkiä avauksia lyödessään.

Hän singahti Korean ja Kiinan kisojen voitoillaan noin 160 sijaa ylöspäin World Rankingilla. Kun kausi 2013 päättyi Rumford oli 75. Aiempina vuosina sijoitus oli ollut tasaisesti 111-365 välilä.

”Olen keskimäärin surkea draivaaja. Menestyn vain silloin, kun saan uloslyöntini toimimaan, aivan liian harvoin,” Rumford kertoo tarinaansa.

Rumford oli valjastettu Titleistin 915 tuotteiden mediatilaisuuden tähdeksi. Sen hän tekikin vakuuttavalla ja varsin nöyrällä tavalla paljastaen oma-aloitteisesti ongelmansa, joihin suuri osa median edustajista pystyi samaistumaan.

”Tämän johdosta teen varsin paljon sen eteen töitä, että löydän itselleni sopivat työkalut ja niihin säädöt”.

Rekyylikanava lisää lähtönopeutta ja vähentää spinniä

Kun puumailoista ja hybrideistä puhutaan, myyntiargumenteista tärkein on lisäpituus, jota saadaan pallon lähtönopeutta lisäämällä ja spinniä vähentämällä.

915 mallistossa on Titleistille uusi, mutta muilla merkeillä hieman eri tavoin jo aiemmin sovellettu osumassa joustava rekyylikanava. Se yhdistettynä entista ohuempaan lavan päällysmateriaaliin tuo Titleistin tutkimusten mukaan korkeammat ”tehot” (MOI-arvot) riippumatta siitä, mihin kohtaan lapaa pallo osuu.

Titleistin julkaisemien tutkimusten perusteella pallon lähtönopeutta on pystytty nostamaan samalla mailanpään nopeudelle 2-3 kilometriä tunnissa puumailoilla, joka tuo 3-9 metriä lisää pituutta vuoden 2013 mallistoon verrattuna.

Uusi mallisto on ulkonäöltään aavistuksen virtaviivaisempi aiempiin nähden. 915D2 (460cc) on draiverien osalta helpompi ja suunniteltu pelaajille, jotka hakevat lyöntiinsä drawta.

915D3 (440cc)on sekin anteeksiantava ja maila jolla kykenee helpommin työstämään lyöntejään molempiin suuntiin. 915D3 tuottaa vähemmän spinniä ja matalamman lentokaaren.

Väyläpuissa ja hybrideissä riittää varsin paljon vaihtoehtoja nostokulman osalta.

Väyläpuissa ja hybrideissä riittää varsin paljon vaihtoehtoja nostokulman osalta.

915 sarjan draiverien suositushinnat ovat 449 euroa, väyläpuiden vastaavat 279 euroa ja hybridien 259 euroa.

Suomen markkinoilla euroissa mitattuna suurin markkinaosuus puumailoissa on Taylor Madella, seuraavina tulevat Cobra ja Titleist. Titleistin 915 mallisto tulee kauppoihin marraskuun 14. päivä myös Suomessa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)