Titleist toi markkinoille neljä T-mallin rautaa, joiden yhdisteleminen samaan settiin on entistä helpompaa - Golfpiste.com

1.10.–8.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][12]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Titleist toi markkinoille neljä T-mallin rautaa, joiden yhdisteleminen samaan settiin on entistä helpompaa

Uutuusmalleista kolme muistuttaa ulkonäöltään ja kooltaan hyvin paljon toisiaan.

Eri mallien yhdisteleminen yhteen settiin on tehty entistä sujuvammaksi, ja se alkaa olla jo tapa merkin tallipelaajien keskuudessa.

Titleist lanseerasi uudet T-sarjan rautamallit elokuun alussa. Mallisarjoja on neljä: T100, T150, T200 ja T350.

Vuonna 2021 markkinoille tuotiin kolme mallia: T100, T200 ja T300. Nyt malleja on siis yksi enemmän.

Raudat ovat Titleistille tärkeä osa tuoteportfoliota, sillä niiden osuus merkin myynnistä on noin viidennes. Jalansija huippupelaajien keskuudessa on vahva. Viimeisten 19 kauden aikana Titleist on ollut PGA Tourilla eniten käytetty rautamerkki kaikkiaan 18 kaudella.

T100-malli näki päivänvalon 2019, ja siitä lähtien se on Titleistin mukaan ollut yleisin rautamalli PGA Tourilla.

Kiinnostava tieto on se, että jopa 80% Titleistiin luottavista PGA Tourin pelaajista on valinnut bägiinsä rautasetin, jossa on mukana eri T-sarjojen rautoja. Tyypillisen yhdistelmä on T100-mallin lyhyet raudat ja helpompien mallisarjojen pitkät raudat. Titleist rohkaiseekin tavallisia harrastajia toimimaan samoin. Tämä on huomioitu myös suunnittelussa, sillä T100, T150 ja T200 -mallien lapojen pituus ja offset on kaikissa sama. Etenkin offsetin pitäminen samana on rohkea veto.

T100-malli alkuasennossa ylhäältä kuvattuna.

Peruslähtökohta rautasetin rakentamiseen on merkin mukaan se, että eroa mailanpään vauhdissa eri rautojen välillä pitäisi olla noin 5 mph. Pitkissä raudoissa pallon lakikorkeuden ja laskeutumiskulman pitäisi säilyä samana kuin rauta-7:n. Monen harrastajan kohdalla näin ei ole. Jos mailanpäässä ei pitkillä raudoilla ole vauhtia tarpeeksi, pallo ei nouse riittävän korkealle millään ilveellä. Kun lyöntikaari jää matalaksi, on lyöntiä hankala saada pysähtymään viheriölle. Silloin on syytä harkita setin jatkamista pitkästä päästä hybrideillä tai väyläpuilla, joilla lyöntiin on helpompi tuottaa vauhtia ja korkeampi lentokaari.

Titleist hinnoittelee raudat kappaleittain, joten setin pisin rautamaila voi olla vaikka rauta-6. Kappalehinta on kaikissa T-sarjan malleissa sama, 230 euroa kappaleelta teräsvartisissa mailoissa ja 250 euroa grafiittivartisissa mailoissa.

Mallit pähkinänkuoressa

Titleist T100

PGA Tourilla eniten käytetty rautamalli, joka on suunnattu hyville pelaajille, jotka arvostavat erityisesti tarkkuutta ja tuntumaa. Edeltävään malliin verrattuna merkittävimmät muutokset koskevat lavan takana olevien volfram-painojen sijoittelua ja lavan pohjan muotoilua. Pohjan muotoilu muuttuu joka raudassa, jotta maila toimii ideaalilla tavalla.

T-100 mallin lapa räjäytyskuvassa. Lavassa käytetään volframpainoja, joiden sijoittelu ja muotoilu on tehty entistä tarkemmin. Osumapinnan takana ei kuitenkaan ole onkaloa, kuten muissa T-sarjan malleissa.

Titleist T150

Uutuus, joka sijoittuu hyvien pelaajien tarkkuustyökalun ja anteeksiantavamman raudan välimaastoon yhdistellen ominaisuuksia molemmista. Lapa on niin sanotusti kuumempi kuin T100-mallissa, eli se tuottaa enemmän mittaa. Keskiössä on lavan osumapinnan takana oleva onkalo, joka lisää osumapinnan joustavuutta. Tätä T100-sarjassa ei ole. Lapa on myös hieman suurempi ja siten anteeksiantavampi. Ulkonäöllisesti malli on lähes identtinen T100-sarjan kanssa.

Titleist T200

Asteen helpompi vaihtoehto, jossa on lisätty anteeksiantavuutta ja lyöntipituutta edeltäviin malleihin verrattuna. Lavan rakenne on mennyt kokonaan uusiksi. Huomionarvoista on, että myös tämän mallin lapojen pituus ja offset on sama kuin T100 ja T150-mallien, joten eri mailojen yhdisteleminen setissä on saumatonta.

Titleist T350

Malliston pitkälyöntisin ja helpoin rauta. Lapa on suurempi ja anteeksiantavampi kuin kolmen muun mallin. Maila ei vaadi osumalta niin paljon kuin muut mallit, vaan pallon lähtönopeus on pyritty säilyttämään mahdollisimman hyvänä myös silloin, kun palloon osutaan selkeästi lavan sweet spotin ulkopuolella. Ulkonäöllisesti T350 muistuttaa sisarmallejaan, eikä niinkään perinteisempiä players improvement-rautoja – seikka, jota moni kuluttaja takuulla arvostaa.

Lue seuraavaksi: Titleist uudisti Pro V1:den

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje