18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Titleist uudisti Pro V1:den

Uudistuksessa päähuomio on ollut pallon ytimessä, joka Pro V1X -mallissa on kaksiosainen.

Ammattilaisten käytössä uutuuksia on nähty jo kisakentilläkin.

Titleistin Pro V1 ei paljon esittelyjä kaipaa. Se on maailman tunnetuin ja luotetuin golfpallo. Vaan niin se vain sekin uusiutuu kahden vuoden välein. Tuorein uudistus realisoituu tuotteina kauppojen hyllyille 25 tammikuuta.

Lupauksien mukaan uutuus on entistä pidemmälle lentävä ja entistä kontrolloitavampi, kuinkas muutenkaan. Kahdessa vuodessa ei pallolle sentään ihmeitä tehdä, eikä ”provikkaa” kannata kamalammin muuttamaan lähteäkään, niin hyvin se on paikkansa lunastanut.

Ainakin ammattilaisten kommenttien mukaan muutokset huomaa. Tyypilliseen tapaan totuttelu uutuuteen kestää heillä hetken aikaa, mutta tavallisen harrastajan on turvallista sujauttaa uusia provikoita bägin sivutaskuun vaikka heti kättelyssä.

Pallon ytimen kovuus kasvaa ulkokuorta kohti liikuttaessa.

Osa ammattilaista on saanut palloon jo varaslähdön. Nelisenkymmentä on käyttänyt sitä myös kisakentillä.

Will Zalatoriksen mukaan Pro V1X toimii edeltäjäänsä paremmin tuulessa ja hieman pidempilyöntinen. Muilta osin se kuitenkin muistuttaa vanhaa mallia niin paljon, että hän nappasi pallon käyttöön välittömästi.

Uuden pallon kehityksessä on keskitytty ytimeen. Tavoitteena on ollut laskea alakierteen määrää pitkässä pelissä, jolloin lyönnit pitenevät, pitäen samalla huolta siitä, että alakierrettä piisaa lähipelilyönneissä vähintäänkin entiseen tapaan. Ydin jämäköityy progressiivisesti ulkopintaa kohti siirryttäessä. Ytimen sisäosan pehmeämpi osa on nyt entistä suurempi. X-mallin ydin on kaksiosainen, perusmallin yksiosainen.

Pro V1X-malli lentää perus Pro V1:stä korkeammalla ja ottaa rautalyönneissä enemmän alakierrettä. Osaltaan tähän päästään kuoren dimple-rakennetta muokkaamalla; siinä missä Pro V1:ssä dimplejä eli pieniä kuoppia on 388, on niitä X:ssä 348. Tuntumaltaan perusmalli on X:ää pehmeämpi, joka saa monet kallistumaan sen suuntaan.

Vaikka muutosten suuruutta on kokeneenkaan harrastajan vaikeaa ellei mahdotonta arvioida, on helppo ennustaa, ettei uusi Pro V1 tai sen paremmin Pro V1X tule tuottamaan pettymystä. Maailman ikonisin golfpallo on todennäköisesti nyt taas hippasen edeltävää versiotaan parempi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)