Mikä on bounce ja miten se voi helpottaa peliäni?

Omaan peliin sopiva bounce-kulma auttaa saamaan kaiken hyödyn irti wedgestä. Dormyn välineasiantuntija Jonathan Pykälistö kertoo, mitä bounce todellisuudessa tarkoittaa ja miten siitä voi kentällä hyötyä.

Teksti
Dormy
Julkaistu

Mikä on bounce?

“Yksinkertaistettuna bounce tarkoittaa mailan lavan kykyä pompata pelattavalta alustalta ylöspäin. Asiasta puhutaan wedgejen yhteydessä. Bounce-kulma ilmoitetaan asteina, joka lasketaan lavan etureunan ja pohjan välillä. Bounceen vaikuttavat lavan muotoilu ja nostokulma. Mitä suurempi bounce-kulma on, sitä korkeammalle lapa pomppaa osumahetkellä.”

Miten hyödynnän bouncea?

“Kovilla lyöntipinnoilla suurella bouncella on hankala päästä pallon alle, kun puolestaan pienemmällä bouncella se on helpompaa. Pehmeällä alustalla pienen bouncen wedge kaivautuu herkemmin maahan, jolloin on suositeltavaa käyttää isompaa bouncea.

Selkeä esimerkki suuren bouncen hyödyntämisestä tulee esiin bunkkeripelissä, kun lavan saa pompautettua hiekasta ylöspäin.”

Miten valita oikea bounce?

“Ensimmäiseksi kannattaa tarkastella kotikenttää ja millaisilla alustoilla siellä pelataan. Bounce on myös aina yhteydessä lavan nostokulmaan. 48-asteisessa ja 60-asteisessa wedgessä on harvoin sama bounce.”

Matala bounce (4–7 astetta) toimii, kun:
-svingi on laakea ja lyödessä ei lähde isoa divotia
-pelipinta on napakka
-bunkkereissa on vähän hiekkaa tai se on pakkaantunutta

Keskiluokan bounce (8–11 astetta) toimii, kun:
-lyödessä lähtee normaalin kokoisia divoteja
-wedgeä käyttää monipuolisesti eri lyönteihin
-bunkkerissa on normaalisti hiekkaa

Korkea bounce (12–16) toimii, kun:
-svingi on jyrkkä ja lyödessä lähtee iso divot
-wedgeä käyttää paljon pehmeisiin pitch-lyönteihin
-bunkkereissa on paljon hiekkaa

 

Lue lisää Dormyn tarjonnasta osoitteesta dormy.fi