G400-draiveri. Kuva: Ping Golf
Välineet |
16.7.2017

Ping esitteli uuden G400-sarjan

Uudet muodot, koot ja materiaalit vievät merkin "game-enjoyment"-kategorian tuotteita jälleen pari askelta eteenpäin.

Välinevalmistajat esittelevät usein samaan tuoteperheeseen kuuluvia uutuksiaan ripotellen. Syitä tähän on monia, mutta Ping lanseerasi koko uuden G400-sarjansa paletin kertaheitolla. Suurta menestystä nauttineet G30- ja G-sarjat korvaavaa G400-draiveria on saatavana kolme erilaista versiota: G400 (standardi), LST (alhainen spinni) ja SFT (suora lentorata).

Kaikkien mallien suositushinta on 469 euroa.

Pingin uutuusdraivereiden säätöholkin muotoilua on paranneltu, tuloksena parempi aerodynamiikka ja säädettävyys (plus tai miinus yksi aste molempiin suuntiin). Virtaviivaisempi, aerodynaaminen mailanpää ja kruunun uudistetut turbulator-kuviot vähentävät ilmanvastusta noin 15 prosenttia. Tämä lisää mailanpään nopeutta ja pituutta.

Lisää mittaa tarjoaa myös uusi, taottu lyöntipinta. Se on kuusi prosenttia ohuempi tarjoten 16 prosenttia enemmän joustoa osumassa ja myös hieman lisänopeutta (2 mph) pallolle.

Sisäinen kaarirakenne parantaa ääntä ja tunnetta, ohut kruunu alentaa painopistettä ja kohentaa hitausmomenttia (lisää anteeksiantavuutta). Takana oleva volframipaino puolestaan tuottaa syvimmän painopisteen ja korkeimman hitausmomentin, mitä Pingin draivereissa on koskaan aiemmin ollut.

Volframipaino on LST-versiossa lähempänä lyöntipintaa, mikä vähentää spinniä noin 300 rpm. SFT:ssä on enemmän volframia kannassa auttaen pitämään lapaa suorassa – hyvä vaihtoehto pelaajille, jotka taistelevat slaissin kanssa. Standardia G400-draiveria on saatavana 9- ja 10.5-asteisina. LST:n nostokulmat ovat 8.5 ja 10 ja SFT-mallin loft-vaihtoehdot ovat 10 ja 12.

Väyläpuut

G400-väyläpuu. Kuva: Ping Golf

G400-väyläpuissa on käytetty monelta osin samaa teknologiaa kuin draivereissa: ohut, kevyt kruunu (optimoitu painopiste ja korkeampi hitausmomentti), aerodynaaminen säätöholkki (plus tai miinus yksi aste) ja koneistettu takapaino, joka edistää hitausmomenttia ja vakautta. Lyöntipinnan materiaali on 28 prosenttia ohuempaa kuin edellisessä G-mallissa, se lisää lavan joustoa 30 prosentilla ja lisää pallonnopeutta 2 mph.

Lavan uusi rakenne vähentää spinniä ja edistää pituutta, kun taas kannan paranneltu muotoilu lisää lyöntipinnan joustoa osumassa tarjoten korkeamman laukaisukulman ja pidemmän kantavuuden.

Nostokulmat:

Standardi: 3 (14.5), 5 (17.5) ja 7 (20.5) 9 (23.5)
SF TEC: 3 (16), 5 (19) ja 7 (20.5)
Stretch 3: (13). Tässä mallissa on myös 43-tuumainen varsi, isompi lapa ja hieman edempänä oleva painopiste (vähäisempää spinniä varten). Stretch 3 -versiota yhtiö suosittelee myös niille, joilla on ongelmia draiverin kanssa.

Kaikkien mallien suositushinta on 289 euroa.

Hybridit

G400-hybridi. Kuva: Ping Golf

G400-hybridien rakenne perustuu samaan teknologiaan kuin väyläpuissa. Lyöntipinta on 11 prosenttia ohuempi kuin edellisessä G-mallissa. Uuden mallin lyöntipinta joustaa 35 prosenttia enemmän ja tuottaa 1,5 mph suuremman pallonnopeuden. Pituutta luvataan keskimäärin vajaat viisi metriä lisää aiempaan versioon verrattuna.

G400 Crossover. Kuva: Ping Golf

G400 Crossover -mallit ovat hyvä vaihtoehto enemmän rautamailatyyppisestä versiosta pitäville pelaajille. Crossovereiden (3, 4 ja 5) painopiste on edessä, mikä ruokkii suorempia ja pidempiä lyöntejä sekä tarjoaa 20 prosenttia suuremman lähtökulman kuin edellinen G-malli.

”Hydropearl”-kromiviimeistely vähentää kitkaa mailan liikkuessa läpi nurmen antaen samalla paremman lopputuloksen hankalammissa paikoissa. Ohut lyöntipinta lisää pallonnopeutta ja parantaa mailan akustiikkaa. Kärjen 20-grammainen volframipaino nostaa puolestaan hitausmomenttia ja edistää vakautta.

Nostokulmat:

2 (17), 3 (19), 4 (22), 5 (26) ja 6 (30).

Kaikkien mallien suositushinta on 240 euroa.

Raudat

G400-rauta. Kuva: Ping Golf

Ylistystä saaneet G-raudat korvaava G400-malli ei ensivaikutelman perusteella kalpene edeltäjänsä rinnalla. Onnistuneista parannuksista olennaisin on ohuempi ja vahvempi lyöntipinta, joka tuottaa noin 18 prosenttia suuremman jouston osumassa. Pingin COR-eye-teknologiaa sisältävät taka-aukkoiset raudat tuottavat korkeamman lentoradan ja tarjoavat enemmän pituutta kattavalle pelaajajoukolle. Lisääntynyt lavan jousto edistää anteeksiantavuutta keskikohdan ulkopuolelle suuntautuneissa osumissa.

Takaosassa oleva uudistettu kyltti parantaa osuman tunnetta. Kätketty elastomeeripaino säätelee svingipainoa ja ”hydropearl”-kromiviimeistely vähentää kitkaa sekä parantaa laukaisua erilaisissa pallonpaikoissa.

G400-rautoja on saatavana seitsemällä varsivaihtoehdolla ilman lisäkustannuksia. Hyllyversiot on varustettu AWT 2.0 -teräsvarsilla. Muut varsioptiot: Alta CB (grafiitti), True Temper Dynamic Gold, Project X ja XP95, Nippon NS Pro Modus 105 ja KBS Tour.

Rautojen suositushinta: 136 euroa/kpl (teräs), 148 euroa/kpl (grafiitti).

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.