Ontto on helpompi – Srixonin uusi ZX4 on rohkeasti erilainen rautamaila - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Ontto on helpompi – Srixonin uusi ZX4 on rohkeasti erilainen rautamaila

Srixon on pakannut uutuusmallinsa lapaan runsaasti sekä vanhaa että uutta teknologiaa.

Srixon lanseerasi marraskuussa uuden ZX-rautasukupolven. Ensimmäiseksi se toi markkinoille ZX5 ja ZX7-raudat, jotka saavat nyt seurakseen ZX4-sarjan.

ZX4 on kuitenkin hyvin omanlaisensa maila, sillä sen lapa on ontto. Saattaa kuulostaa erikoiselta rautamailasta puhuttaessa, mutta ei loppujen lopuksi ole sitä. Teknologia on yleistymään päin myös raudoissa, joissa sitä on ensimmäiseksi sovellettu niin sanottujen driving rautojen, eli pitkien, etenkin tiilyönneissä käytettävien rautamailojen lavoissa.

Ontto rakenne tarkoittaa ennen kaikkea anteeksiantavuutta. Srixonin mukaan lapa on erittäin suorituskykyinen ja tehokas, vaikka osuma ei olisi oikeastaan lähelläkään lavan sweet spottia. Ja harvalla se on.

Ihan yksinkertaista onton rautamailan lavan valmistaminen ei kuitenkaan ole, sillä teknologian käyttäminen kasvattaa väistämättä lavan kokoa. ZX4 on kuitenkin yllättävän siro eikä se alkuasennossa näytä ilmalla täytetyltä, vaikka siis tosiassa on juuri sitä.

Lavan osumapinta on valmistettu takomalla kevyestä ja joustavasta terässeoksesta. Osumapinnan suunnittelussa on hyödynnetty tekoälyä ja lopputulos kantaa nimeä MainFrame. Osumapinta lisää pallon lähtönopeutta ja lavan ontto rakenne vähentää tärähdystä ja värinöitä tehden lyöntituntumasta mukavan pehmeän.

Lavan pohjan muotoilussa (V.T. Sole) tavoitteena on ollut pehmeä kontakti maahan ja parempi pallokontakti. Pohja on v:n muotoinen ja niin kärjessä kuin kanssakin on pieni lovi. Ratkaisun kerrotaan auttavan erilaisten lyöntien lyömisessä.

Keski- ja pitkissä raudoissa on käytetty kärjessä volframipainoa laskemaan lavan painopistettä alemmas, jotta pallo saadaan helpommin nousemaan korkealle lentoradalle.

Mailat tulevat kauppoihin 20. maaliskuuta. Teräsvartisen setin (R5–PW) suositushinta on 999 euroa, grafiittivarrella hinta on 1149 euroa.

Lue seuraavaksi: Srixon valjasti tekoälyn insinöörien tueksi uuden ZX-sarjan rautojen suunnittelussa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje