18.–26.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Mizuno uudisti suositun JPX-sarjansa – merkki esitteli kertaheitolla neljä rautamallia

hot-list-banner

JPX921 Forged -rautojen lyöntipinta on Chromoly-hiiliteräksen ansiosta 0,5 millimetriä aikaisempaa ohuempi. Ratkaisulla pallolle saadaan entistä suurempi lähtönopeus.

Chromoly-hiiliteräksen käyttö lisää Forged- ja Hot Metal -malleissa tuntuvasti pallonnopeutta.

Mizuno on esitellyt uuden JPX921-rautasarjan, joka käsittää neljä erilaista mallia. 919-sarjan korvaavan malliston suurimmat muutokset liittyvät Chromoly 4120 -hiiliteräksestä valmistettuihin JPX921 Forged -rautoihin.

Yhtiön edellisestä Hot Metal -mallista tutun Chromolynin ansiosta lavan lyöntipinnasta on saatu 0,5 millimetriä ohuempi, mikä Mizunon mukaan tuottaa raudoilla 4–8 mph suuremman pallonnopeuden kuin merkin aiemmin valmistamilla täysirunkoisilla raudoilla.

Ylimääräinen annos kehäpainoisuutta auttaa maksimoimaan suorituskykyä epätarkoissa osumissa. Lavan takana oleva lovi on CNC-työstetty 6,4 prosenttia leveämmäksi, mikä lisää vakautta.

TästäJPX921 Forged -raudoissa on entistä kompaktimpi profiili ja lyhyempi lapa kuin edellisessä versiossa. Myös offsetia on vähennetty.

JPX921 Tour

Tour-mallissa on sen edeltäjän tavoin keskitytty lisäämään tarkkuutta ja anteeksi antavuutta. Tavoitteena on tuottaa parempi lopputulos myös niillä lyönneillä, joissa palloon ei osuta lavan keskikohdanlla. Tuntuma on taattua Mizunoa. Paljolti kiittäminen on lavan alaosassa olevaa paksua ”tyynyä”. Lyhyissä raudoissa on kapeampi pohja kuin pitkissä raudoissa.

Kärkipainotteinen Stability Frame -rakenne tuottaa merkin mukaan pidemmän, suoremman ja johdonmukaisemman pallonlennon. Pinnan harjattu viimeistely puolestaan vähentää häikäisyä tähdätessä.

JPX921 Hot Metal ja Hot Metal Pro

Hot Metal on malliston pitkälyöntisin rauta. Se on Chromoly 4140M -hiiliteräksen ja uudelleen suunnitellun lyöntipinnan ansiota. Lyöntipinta on nyt keskikohdassa 0,2 millimetriä ohuempi kuin ennen, ja se siirtää entistä enemmän mailanpään energiasta palloon.

Saumaton Cup Face ja pohjan muotoilu pitävät huolta siitä, että lavan etureuna toimii ikään kuin saranana auttaen lapaa joustamaan enemmän. Hot Metal Pro -versiossa hyödynnetään samaa teknologiaa. Mallin mailojen lavat ovat kuitenkin pykälää suurempia offsetia on vähemmän.

Vasureille on tarjolla Special Edition Leftie -setti, joka koostuu Forged-mallin pitkistä sekä Tour-version keskipitkistä ja lyhyistä raudoista.

JPX Fli-Hi

Mizuno esitteli yhtä aikaa uutuusrautojen kanssa myös pitkien ja keskipitkien rautojen korvaajiksi tarkoitetut JPX Fli-Hi -hybridit.

Mallin kehityksessä on panostettu pelattavuuteen. Materiaalivalintojen ja leveän pohjan ansiosta pallon nousee helpommin korkealle lentoradalle. Taivutettavissa oleva hosel  mahdollistaa muutoksen lie-kulmaan – ominaisuus, joka on tarjolla hyvin harvassa hybridissä.

20-asteinen (#4) hybridi on profiililtaan väyläpuun tyyppinen. Nostokulmaltaan suuremmat versiot ovat lavan profiilin osalta perinteisempiä hybridejä.

Fli-Hi 7-hybridin nostokulma on täsmälleen sama kuin JPX921 Hot Metal -sarjan rautaseiskassa. Myös mailan varsi on samanmittainen.

Suositushinnat:

JPX921 Forged, 195 euroa/kpl
JPX921 Tour, 195 euroa/kpl
JPX921 Hot Metal, 155 euroa/kpl
JPX921 Hot Metal Pro, 175 euroa/kpl
JPX Fli-Hi, 175 euroa

Mizunon uutuudet tulevat myyntiin merkin jälleenmyyjille 17. syyskuuta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje