Mallistonsa uudistaneen Cobran huippudraiveri istuu nyt yhä useamman pelaajatyypin käteen - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Mallistonsa uudistaneen Cobran huippudraiveri istuu nyt yhä useamman pelaajatyypin käteen

Cobra King LTDx LS -draiverin kohderyhmänä on suurella svinginopeudella palloa lyövät pelaajat. Kuva: Cobra Golf

Vastikään lanseerattu King LTDx -mallisto käsittää koko kattauksen draivereista rautoihin.

Kuusi vuotta sitten Cobra lanseerasi King LTD -draiverin. Se oli suunnattu taitaville pelaajille, jotka olivat kiinnostuneita vähän spinnaavasta ja suurempaa pallonnopeutta tuottavasta draiverista. Tavallisille harrastajille LTD ilmeni vaikeaksi draiveriksi, jossa oli niukasti anteeksiantavia ominaisuuksia.

Uuden Cobra King LTDx -draiverin myötä yhtiö valmisti mailan, johon on edellä mainittujen ominaisuuksien ohella sisällytetty myös tämän päivän anteeksiantavat teknologiset ratkaisut.

PWR-COR-painotusjärjestelmän avulla painopiste on saatu alemmas ja lähemmäksi lyöntipintaa. Tämä vähentää pallon spinniä ja lisää lähtönopeutta.

Cobra on hyödyntänyt tekoälyä ja koneoppimista valmistettuaan vaihtelevan paksuisen osumapinnan. H.O.T. Face -nimeä kantava teknologia tarjoaa suuremman pallonnopeuden myös epätarkoissa osumissa.

Lavan yläosassa on käytetty 30 prosenttia enemmän hiilikuitua, minkä vuoksi painavammaksi materiaaliksi tiedetty titaani on keskitetty pohjaan. Tämä lisää vakautta, anteeksiantavuutta ja tuottaa korkeamman MOI-arvon.

Suurella svinginopeudella lyöville pelaajille tarkoitetussa King LTDx LS -draiverissa on kolme ja kymmenen grammaa painavat liikuteltavat painot, jotka voidaan asettaa neutraaliin tai fade-asentoon. Painot on sijoitettu kauas eteenpäin pallonnopeuden lisäämiseksi.

King LTDx tuottaa korkean pallonnopeuden, alhaisen kierteen ja sisältää paljon anteeksiantavia ominaisuuksia sopien useimmille pelaajatyypeille sekä erilaisilla svinginopeudella lyöville golfareille. Lavan takana on kiinteä 10-grammainen paino, joka edistää vakautta.

King LTDx Maxissa on LS-mallin tavoin kolme ja kymmenen grammaa painavat liikuteltavat painot. Suuremman painon asettaminen lavan taakse tekee draiverista vakaamman. Kun kymmengrammainen paino on kannassa, mailasta tulee puolestaan draw-painoinen. Se eliminoi slaissia, joskin lavan vakauden kustannuksella.

King LTDx -raudan matala painopiste antaa lisää potkua lyöntiin. Kuva: Cobra Golf

Mallisto käsittää myös draivereiden linjaa noudattavat kolme väyläpuuta. King LTDx Hybrid on puolestaan anteeksiantava hybridi, jota saa myös yhtiön One Length -pituudella.

Uusi King LTDx -rauta on helppolyöntinen game improvement -maila, joka tarjoaa pehmeän osumatuntuman lisäksi enemmän pallonnopeutta, vakautta sekä kontrolloidumman lentoradan. Teräsrungon matala painopiste antaa lisäapua nopeuden puutteen kanssa kamppaileville pelaajille.

Vaihtelevan paksuisella lyöntipinnalla pyritään ehkäisemään epätarkoista osumista koituvia haittoja.

Rautojen lavan kärjessä on paikka 2–14-grammaisille painoille, joita vaihdellessa voidaan etsiä mailamitoituksessa mahdollisimman sopiva svingipaino.

King LTDx -mallistosta löytyy myös naisille suunnatut versiot.

Suositushinnat:

Draiverit: 499,00 euroa
Väyläpuut: 299,00 euroa
Hybridi: 249,00 euroa
Raudat (teräs): 799,00 euroa (5-PW)
Raudat (grafiitti): 899,00 euroa (5-PW)

Cobra King LTDx -mallisto saapuu merkin jälleenmyyjille helmikuun puolivälissä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

  • Jorma Pera says:

    Joka vuosi tulee joka merkiltä näitä uusia huippumailoja. Pitäis jo pikkuhiljaa pallo lentää todella kauas, mutta ei.
    Kaikessa ne anteeksi antaa mutta ei minulla. Aina ne tippuu samoille mitoille. Ei ole helppoa tämä golf.

  • Kolopalloilija53 says:

    Meikäläinen just kävi fittaamassa uusinta, hienointa ja ennen kaikkea kalleinta Taylormaden draiveria tältä vuodelta, eli Stealthia. Vanha draiveri on vuoden 2017 M1. Fittauksella saatiin lentomatkaa pidennettyä noin metri ja kokonaismatkaa tuli noin nolla metriä. Ehkä pitäisi kuitenkin sijoittaa se 550e jotta pystyn lyömään sen metrin pidemmällä olevan esteen yli? 🤔