Kuuluisa ”wedge-velho” suunnitteli Callawaylle uutuuswedgen, jonka lavassa on markkinoiden ärhäkimmät urat - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Kuuluisa ”wedge-velho” suunnitteli Callawaylle uutuuswedgen, jonka lavassa on markkinoiden ärhäkimmät urat

Merkin tallipelaajat ovat käyttäneet Callawayn uusia Jaws Raw -wedgejä jo toukokuusta lähtien. Kuva: Callaway Golf

Yhtiö on ensimmäisen kerran käyttänyt wedgen valmistuksessa volframia keskittääkseen lavan painopisteen tarkemmin.

Tunnettu wedge-suunnittelija Roger Cleveland on luonut Callawaylle uuden Jaws Raw -wedgen, jonka lavassa on merkin mukaan markkinoiden aggressiivisimmat urat. Wedgeä Callaway lanseeraa iskulauseella: ”yksi pomppu ja pysähdys” kuvaillen tällä 37 asteen kulmassa olevien urien tehokasta vaikutusta pallon käyttäytymiseen viheriöllä.

Lavan osuma-alueen metallipinnoite on poistettu. Se takaa paremman kontaktin pallon ja lyöntipinnan välillä tarjoten enemmän spinniä ja kontrollia siellä missä sitä eniten tarvitaan. Pinnoitteen puuttuessa lyöntipinta ruostuu ajan kuluessa lisäten kitkaa palloa vasten.

Lavan pinnassa olevat mikrourat parantavat kontrollia, kun taas uudenlainen painotus edistää tuntumaa ja suorituskykyä. Yhtiö on ensimmäisen kerran käyttänyt wedgen valmistuksessa volframia keskittääkseen lavan painopisteen tarkemmin.

Uutuuswedget on varustettu eripituisilla hoseleilla (putki lavassa, johon varsi asetetaan). Ne on suunniteltu kontrolloimaan lentorataa ja lisäämään anteeksiantavuutta kaikenlaisissa lyöntityypeissä.

Neljällä eri hiontavaihtoehdolla valmistetussa mallistossa on peräti 17 erilaista loft- ja bounce-yhdistelmää. Kokonaan uusi hiontaversio on ”Z Grind”. Tämän lyöntivalikoiman monipuolisuutta edistävän version Roger Cleveland on kehittänyt pelaajille, jotka lyövät palloa mielellään lapa auki. Viisto etureuna takaa lisäksi paremman vuorovaikutuksen ruohon kanssa. Z Grind päätyi mallistoon erityisesti tour-pelaajien toiveesta.

Mallistosta löytyy myös kaksi näyttävän pintakäsittelyn saanutta versioita, Raw Face Chrome ja Raw Black Plasma.

Uutuuswedgen varsivaihtoehtoja ovat muun muassa True Temper Dynamic Gold Spinner (teräs/ 115 grammaa) ja Project X Catalyst (grafiitti/80 grammaa). Gripiksi on valikoitunut Lamkinin UTx Charcoal. Naisten versioon on saatavana UST Recoil -varsi, johon on kiinnitetty Lamkinin Women’s Comfort -grippi.

Callaway Jaws Raw -wedget saapuvat merkin jälleenmyyjille 22. heinäkuuta. Sekä teräs- että grafiittivartisten versioiden suositushinta on 219,00 euroa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje