23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][40]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Justin Rose vaihtoi TaylorMaden Honmaan

Tuore sopimus pitää Rosen pidempään varsin tuntemattoman merkin välineiden käyttäjänä.

FedEx Cupin hallitseva mestari ja maailmanlistan kakkonen Justin Rose on allekirjoittanut Honma Golfin kanssa välinesopimuksen. Yhtiön mukaan sopimus kattaa draiveri mukaan lukien kymmenen Japanissa päämajaansa pitävän merkin mailaa.

Sopimuksen yksityiskohtia ei paljastettu, mutta arvioiden mukaan kyse on monivuotisesta kontrahdista.

Mailojen lisäksi englantilaistähti tulee käyttämään Honman bägiä, ja merkin logo näkyy jatkossa pelaajan hatun molemmilla puolilla. Pallosopimus kuitenkin jatkunee 20 vuotta Rosen välinekumppanina toimineen TaylorMaden kanssa.

”Kun ryhdyimme miettimään ideaalista golfaria, joka sopii yhtiömme arvoihin, kaikki nuolet näyttivät Justin Roseen. Hän on paitsi maailmanluokan pelaaja, myös herrasmies ja esimerkillinen perheenisä. On hienoa saada Justin Honman tiimiin”, Honma Golfin hallituksen puheenjohtaja Liu Jianguo sanoi.

Kiinalaisomisteisen yhtiön mukaan Rosen esiintyminen televisiossa ja sosiaalisessa mediassa tuo Honmalle kaipaamaansa näkyvyyttä Pohjois-Amerikan ja Euroopan markkinoilla. Hän on ensimmäinen PGA Tourin pelaaja, jolla on sopimus Honman kanssa.

Sopimusta pidetään yleisesti varsin yllättävänä ja odottamattomana, ottaen huomoon Honman tietoisuus maailman välinemarkkinoilla. Vaikka summista ei julkisuuteen ole kantautunut tietoja, ovat ne todennäköisimmin sellaista luokkaa, mihin sopimusstrategiaansa muuttanut TaylorMade ei vain pystynyt tai ollut halukas vastaamaan.

Vuonna 1959 perustettu Honma on tullut tunnetuksi ainakin hintansa puolesta eliittisten golfvälineiden valmistajana. Setin hinta voi kavuta jopa viisinumeroiseen summaan. Honma on joka tapauksessa Rosen ja monen muunkin asian suhteen tosissaan. Se palkkasi TaylorMadella toimitusjohtajana vuosina 1999−2013 toimineen Mark Kingin vastikään strategiseksi neuvonantajakseeen.

Pienestä näkyvyydestään huolimatta merkillä riittänee mukavasti ”isokenkäisiä” ystäviä. Nielsen Median tekemän tutkimuksen mukaan Honma on myyntien perusteella jopa maailman ykkösbrändi kaikkien välinevalmistajien keskuudessa.

Rose tulee todennäköisimmin aluksi käyttämään Honma World 747 460 -draiveria, World 747 V -prototyyppirautoja (4 –6), World 747 Rose -prototyyppirautoja (7–9) sekä World 747 Rose -prototyyppi-wedgejä (47, 56 ja 60).

Honmalta kerrotaan, että Rose alkoi tutustua merkin välineisiin heinäkuussa ja jatkoi lisää testaamista muun muassa syyskuussa ennen PGA Tourin playoffien finaaliturnausta Tour Championshipiä sekä loppuvuodesta Tiger Woodsin kutsukilpailun yhteydessä Bahamalla.

Justin Rose ei pelaa tällä viikolla vuoden 2019 turnaukset PGA Tourilla käynnistävässä Sentry Tournament of Champions -kilpailussa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje