Kirkland Signature hämmensi viime talvena golfpallomarkkinoita Yhdysvalloissa. Kuva: Costco
Välineet |
23.12.2016

Halpis-pallo hämmästyttää Yhdysvalloissa – verrattu Titleistin Pro V1:een

Viimeisin kauppoihin tullut erä Kirkland Signaturea myytiin kahdessa tunnissa loppuun.

Kirkland Signature -pallosta on muodostunut loppuvuoden puitteissa tämän kauden ehdottomin kummajainen välinerintamalla. Marketti-myyntiin suunnattu pallo ei päällisin puolin herätä suuria intohimoja vannoutuneissa harrastajissa, mutta totuus näyttää olevan toisenlainen.

Mistä Kirkland Signaturen kohdalla sitten oikein on kysymys? Se on Costco-nimisen noutotukkumyymäläketjun oma brändi, vähän niin kuin suomalaisille tutut Pirkka tai Rainbow. Siksi on varsin loogista, että tämä Koreassa valmistettu pallo kantaa ketjun tunnetuimman brändin nimeä.

Poikkeukselliseksi pallon tekee kuitenkin se, että se on saanut golfin harrastajilta ylistäviä lausuntoja. Rohkeimmissa arvioissa USGA:n hyväksymää Kirkland Signaturea on verrattu jopa huippupallojen aatelia edustavaan Titleist Pro V1:een.

Suosion räjähdysmäisen kasvun vuoksi Costco on kohdannut positiivisen ongelman, kun jokainen uusi palloerä tuntuu menneen kuin kuumille kiville.

Lisää palloja saatiin Costcon myymälöihin viimeksi tämän viikon tiistaina, mutta jo kahden tunnin kuluttua hyllyt ammottivat tyhjyyttään. Samassa hässäkässä yrityksen nettisivujen kerrottiin menneen jumiin.

Kirkland Signaturen laatikon kannessa mainitaan, että pallon nopeutta edistävä ulompi ydin auttaa maksimoimaan energiansiirron osumassa. Tämä saattaa kuulostaa korulauseelta, mutta esimerkiksi välinesivusto golfwrx.comin lukijoiden mielipiteet pallosta ovat olleet varauksettoman positiivisia.

Neliosaisen uretaanipallon tusinahinta Yhdysvalloissa on 15 dollaria, kun Golf Digestin edullisin pallojen 2016 Hot Listille päässyt Surlyn-kuorinen Pinnacle Soft maksaa 16 taalaa. Suurin osa Hot Listin palloista maksaa yli tuplasti Kirkland Signaturea enemmän.

Pallojen aiheuttamaan villitystä kuvaa hyvin huutokauppasivusto eBayssä ollut tuore ilmoitus, jossa kahta tusinaa Kirkland Signaturea myydään lähes sadan dollarin yhteishintaan. Ei liene epäselvää, mikä on Atlantin takana yksi golfareiden toivotuimmista lahjoista tänä jouluna…

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Tilaa Golfpisteen maanantaisin ja perjantaisin lähetettävä uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla golfalan ilmiöistä ja uutisista! Tilaa kirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Kommentit

Positiivista palautetta itse kirjoituksesta: on ilahduttavaa nähdä käytettävän termiä ”tuplasti enemmän” oikein, eli tarkoittamaan kolminkertaista määrää!

Ja ehkäpä tuossa on se pallojen todellinen hintataso, kun ei tarvitse maksaa markkinoinnista. Tokikaan tuon takia ei sitten ole asiaa GD:n hotlistille.

Oma kommentti