Cleveland käänsi käsityksen mallet-puttereiden painotuksesta päälaelleen - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Cleveland käänsi käsityksen mallet-puttereiden painotuksesta päälaelleen

Frontline-malliston Elevado single bend -versio on tarkoitettu kohtisuoran puttisivingin tekeville pelaajille. Kuva: Cleveland Golf

Yhtiö uskoo uuden käytännön tekevän malleteista tarkeimpia työkaluja viheriöillä.

Putterimarkkinoilla kilpailu käy kuumana, kun valmistajat yrittävät löytää uudenlaisia innovaatioita pelaajien huomion ja kiinnostavuuden tavoittamiseksi. ”Kulmarautoihinsa” on yhä enemmän alkanut satsaamaan myös Cleveland, jonka suurimpien vahvuuksien tiedetään olevan wedge-tuotannossa. Uusimmalla Frontline-putterimallistollaan yhtiö tekee jotain tutusta kaavasta poikkeavaa.

Mallet-tyyppisissä puttereissa erilliset painot ja painopiste ovat yleensä lavan takana, mikä lisää vakautta epätarkoissa osumissa. Cleveland on toiminut Frontline-malliston kohdalla päinvastoin. Sen ratkaisu tarkkuuden edistämiseksi on ollut viedä painopiste lavan etuosaan.

Frontline-malliston myötä Cleveland halusi luoda putterin, joka tuottaa suorempia putteja ja torjuu tehokkaasti huonojen osumien haittavaikutuksia. Tämän perustana toimii Tungsten Forward Weighting -painotus, jossa kaksi MIM-tekniikalla (Metal Injection Molded) valmistettua volframipainoa on asetettu lavan lyöntipintaan. MIM on tekniikka, jossa metallikappaleita valmistetaan metallijauheesta. Kyseinen jauhe on sekoitettu polymeeriin, jolloin siitä voidaan ruiskuvalaa monimutkaisiakin kappaleita.

Mallistossa on käytetty nopeusoptimoitua SOFT-lapateknologiaa, jonka tehtävänä on normalisoida pallon vauhti lyöntipinnan eri kohdissa pituuskontrollin edistämiseksi. Jokaisessa versiossa on yksilöllinen SOFT-kuviointi, joka hillitsee nopeuden ja pituuden menetystä erityisesti keskikohdan ulkopuolelle kohdistuneissa osumissa.

”Tämä on kokonaan uudenlainen lähestymistapa putterisuunnittelussa. Olemme yhdistäneet edessä olevan painopisteen paranneltuun nopeusoptimoituun lyöntipintaan. Se on maksimoinut putterin johdonmukaisuuden suunnan ja nopeuden osalta”, Cleveland Golf Europen toimitusjohtaja Lionel Caron sanoi.

Frontline-mallistossa on kolme erilaista mallet-versiota. Niissä on käytetty Clevelandin 2135 teknologiaa, joka helpottaa tähtäystä seistessä pallon takana. Varsi on kiinnitetty kahteen erilaiseen (single bend ja slant neck) hoseliin. Vaihtoehdoista single bend on tarkoitettu kohtisuoran puttisvingin tekeville ja slant neck kaarevan puttisivingin tekeville pelaajille.

Malliston puttereissa on vakiona Lamkinin SINKFit  Pistol Frontline -grippi. Pituusvaihtoehdot ovat 33, 34 ja 35 tuumaa.

Suositushinnat:

Frontline 4.0 (blade) 179,000 euroa
Elevado, Cero ja Iso (mallet) 199,00 euroa

Clevelandin putteriuutuudet saapuvat merkin jälleenmyyjille helmikuun puolivälissä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje