Cleveland CBX2 – Entistä helpompi wedge perusgolfarille - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Cleveland Corner - Välineet

Cleveland CBX2 – Entistä helpompi wedge perusgolfarille

Clevelandin uutuus on suunnattu korkeammalla tasoituksella pelaaville golfareille, joita harrastajajoukosta Suomessakin on valtaosa. Avainsana on anteeksiantavuus.

Cleveland uskoo CBX2-mallinsa suunnittelussa helppouteen. Se on perusteltua, sillä pääosa markkinoilla olevista wedgeistä on suunniteltu erinomaisille pallonlyöjille, joita riviharrastajien joukosta saa turhaan hakea. Cleveland perustelee väitettä karrikoidusti siten., että ellei tasoitus liiku singelissä, mieluummin lähempänä viitosta, on blade-wedge pelaajalla usein liian haastava maila lyödä.

CBX2 on paranneltu versio CBX-wedgestä, jossa on käytetty suunnittelun lähtökohtana samoja elementtejä: kehäpainotteisuutta tuomaan anteeksiantavuutta, cavity back -uraa lavan osumapinnan takapuolella lisäämässä lyöntipituutta huonommissa osumissa.

Lavassa on myös muita innovatiivisia ja anteeksiantavuutta lisääviä ratkaisuita. Lavan kiinnityskohta eli hosel on kevennetty urituksella ja säästynyt paino on sijoitettu lavan kärkeen. Näin lavan ideaali osumakohta eli sweet spot on saatu lähemmäs lavan kärkeä kohtaan, jolla palloon Clevelandin tutkimusten mukaan tyypillisimmin osutaan.

Räjäytyskuvassa näkyt mailan olennaisimmat teknologiset ratkaisut.

Myös mailan svingipainoa on rukattu. Kun blade-wedget tyypillisesti ovat raskaita svingipainoltaan, on CBX2 kevyempi. Tarkoituksena on kaventaa eroa rautamailojen lyöntipainon ja -tuntuman sekä wedgejen lyöntipainon ja -tuntuman välillä.

Osumapinnoissa on Rotex-sarjan wedgeistä tuttu uritus, jonka luvata tuottavan hulppeasti alakierrettä. Tuntuma ei cavity back -rakenteesta voi olla aivan samaa luokkaa kuin blade-wedgeissä, mutta insinööriosasto on ahertanut tosissaan luodakseen pehmeän ja miellyttävän osumatunteen.

Alkuasennossa maila istuu hyvin, eikä siinä ole mainittavammin off settiä, jota moni wedgeissä vierastaa. Mielenkiintoisen uutuuden valikoima nostokulmissa kattaa 46–60 astetta. Pohjan muotoiluja on kolme. V-pohja on käytössä 46–52-asteisissa mailoissa, S-pohja 54 ja 56 asteisissa ja C-pohja nostavimmissa 58 sekä 60-asteisissa mailoissa.

Kaikkia mailoja saa vasenkätisinä versioina. Naisten valikoimasta 46-asteista wedgeä ei löydy. Naisten vasenkätinen malli löytyy ainoastaan 52-, 56- ja 60-asteisista wedgeistä.

Uutuuden lähtöhinta teräsvarrella on 149,00 euroa. Grafiittivartinen versio maksaa 10 euroa enemmän. Terävarsi onDynamic Goldin 115 gramman wedgevarsi ja grafiittivartena toimii Rotex Precision Wexge Flex -varsi. Naisten grafiittivarsi on Women’s Action Ultralite 50 Wedge Flex.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje