14.–17.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][1]
KilpailuaSuomalaista
mainos Cleveland Corner

CBX wedge – Helpompi wedge tarkkuudesta tinkimättä

Golfareista 84% pelaa cavity back -raudoilla (aukko lavan takana), koska ne ovat anteeksiantavampia ja helpompia. CBX-wedge sopii heille blade-wedgejä paremmin.

Tämä wedge on suunniteltu niille pelaajille, jotka arvostavat wedgessäkin anteeksiantavuutta. Tarkkuudesta, kierreominaisuuksista ja kontrollista ei ole tingitty, mutta RTX-3 -malliin verrattuna CBX on helpompi ja sopii paremmin hieman korkeammalla tasoituksella pelaaville. Sen kehäpainotteisempi lapa osumissa hieman anteeksiantavampi kuin RTX-3:n.

Varsi on hieman kevyempi ja lavan alapinta hieman totuttua leveämpi. Molemmat ratkaisut lisäävät anteeksiantavuutta ja parantavat pelattavuutta.

”84 prosenttia golfareista pelaa cavity back -raudoilla (aukko lavan takana), koska ne ovat anteeksiantavampia, hieman helpompia lyödä ja yleensä kevyempiä kuin tour-raudat”, Clevelandin tuotepäällikkö Brian Schielke muistuttaa.

”Ja kun katsot näiden pelaajien wedgejä, heiltä löytyy blade-versioita, joissa on 130-grammainen teräsvarsi. Sellaiset wedget on suunniteltu tour-pelaajille. Se merkitsee totaalista katkosta tuntumaan. Nämä (CBX-) wegdet valmistettiin sopimaan cavity back -rautojen kanssa, unohtamatta premium-wedgen teknologiaa.”

CBX on niin sanottu undercut cavity back -tyyppinen wedge, joka on valmistettu 431 ruostumattomasta teräksestä. Sen leveämpi pohja sallii 76-grammaisen painon asettamisen alas ja kehän ympärille.

Nimenomaan leveä pohja tekee CBX-wedgestä käyttäjäystävällisemmän. Pohja on keskeltä 25 prosenttia ja kärjestä lähes 50 prosenttia leveämpi kuin RTX-3:ssa. Se muodostaa v-muotoisen kuvion, bouncen kasvaessa kohti etureunaa ja vastaavasti pienentyessä kohti takareunaa.

”V-kuvion etuosa ylläpitää nopeutta läpi nurmen ja vastaavasti leveämpi kärki vakauttaa mailaa bunkkerilyönneissä ja sellaisissa lyönneissä, joissa lapa pidetään suorassa. Kapeampi kanta on yhtä leveä kuin RTX-3-wedgessä, joten lavan voi huoletta avata.”

CBX-wedgen lavan koko kasvaa progessiivisesti, joten pienemmällä nostokulmalla varustetut mailat yhdistyvät luontevasti setin rautamailoihin. Korkeamman nostokulman mallit edustavat perinteisempää wedge-muotoilua.

Koska suurin osa keskivertoharrastajista pelaa nykyään kevyemmillä teräsvarsilla, myös CBX-wedgessä 115 grammaa painava True Temperin Dynamic Gold -wedge-varsi.

Uutuuden painopiste ja lapa-ura-teknologia ovat tuttuja RTX-3-wedgestä. Painopistettä on siirretty enemmän samaan linjaan lavan keskikohdan kanssa vaihtelemalla pohjan leveyttä ja ylälinjan paksuutta kannasta kärkeen. Ratkaisu parantaa tuntumaa.

”Rotex”-lapakuvioinnin mukaisesti syvemmät ja kapeammat urat tuottavat enemmän  spinniä myös karheikosta. Urien väliset alueet on mikro-jyrsitty ja pintakarheus vaihtelee pienemmillä (täydet lyönnit) ja isommilla nostokulmilla (lapa auki).

Tarjolla on yksi lapamuoto ja yksi tehokas bounce jokaiselle nostokulmalle. Nostokulmia löytyy kahdeksan 46 ja 60 asteen välillä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje