14.–17.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][1]
KilpailuaSuomalaista
mainos Cleveland Corner

RTX-3 – Parempaa wedgeä on turha etsiä

Parasta on vaikeaa parantaa. Mutta ei mahdotonta. RTX-3 on entistä parempi.

RTX-3 on noussut jo vertailukohdaksi wedgeistä puhuttaessa. Se saattaa pallosi lähemmäs lippua, ja siitähän wedgepelissä on kyse. Tarkkuudesta ja työstettävyydestä.

RTX-3:ssa voit valita kolmesta pohjan muotoilusta ja grindauksesta perustuen lyöntiisi ja mieltymyksiisi ja pelattavan kentän maapohjan kovuuteen. Muotoilu ja grindaus on merkitty lapaan yhdellä, kahdella tai kolmella pisteellä.

Valikoima on kattava, saatavilla on tarkkuustyökaluja 46–64 asteen nostokulmassa. Wedget ovat monikäyttöisiä mailoja, mutta kaikilla ei lyödä samanlaisia lyöntejä. Mitä korkeampi nostokulma on, sitä tyypillisimmin sitä käytetään bunkkerissa, lob-lyönneissä ja lyhyissä nostoissa viheriön ympärillä. Siksi suunnittelimme mailan lavan urat toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla juuri niissä lyönneissä, johon sitä tyypillisesti käytetään.

Välillä 46–52 astetta urat on mikrojyrsitty siten, että ne toimivat ideaalilla tavalla täysissä lyönneissä. Korkeamman nostokulman malleissa, 54–64 astetta, urat on jyrsitty siten, että ne toimivat parhaalla mahdollisella tavalla myös silloin, kun lyödään lapa auki.

Uuden RTX-3:n kenties merkittävin tekninen innovaatio on sweet spotin siirtäminen lähemmäs lavan keskikohtaa. Perinteisesti wedgeissä sweets spot on melko lähellä lavan kantaa. RTX-3:ssa lavan hoselia on kevennetty jättämällä lavan varsi ontoksi lavan ja varren liittymiskohdan alapuolelta. Hosel on myös hieman aiempaa lyhempi. Ratkaisulla on säästetty yhdeksän grammaa, jotka on sijoitettu lavan kärkeen.

Ratkaisun ansiosta sweet spottia on saatu kasvatettua ja siirrettyä keskemmälle. Etenkin avatulla lavalla lyötäessä osuma tulee monesti lähelle lavan kärkeä, joten sweet spotinkin on hyvä sijaita siellä. Robottitesteissä uuden lavan on todettu olevan merkittävästi aiempaa anteeksiantavampi.

RTX-wedgeissä pohja on v:n muotoinen. Ratkaisu pienentää huomattavasti mailan hidastumista osumassa, vaikka se harrastajille tyypilliseen tapaan tapaisi maan hieman ennen palloa. Erityisen hyödyllinen se on lyötäessä raffista tai hiekasta.

Pohjasta on saatavilla kolmea eri bouncea: v-lg (low bounce grind), v-mg (mid bounce grind) ja v-fg (full sole grind). Valintaan vaikuttaa ennen kaikkea lyöntitapa, etenkin tyypillinen tulokulma palloon, ja pelattavan kentän pinnan kovuus. Sopiva bounce löytyy parhaiten fittaamalla.

Peruvarsi on True Temperin Dynamic Golf wedge shaft ja grippi Lamkin. Mailoja on saatavissa kolmessa eri värissä; satiini, musta ja kupariin taittuva raw finish -malli, joka on öljykäsitelty eli ruostuva.

Tästä on wedgeä vaikea parantaa!

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje