RTX-4 – Clevelandin vastaus hyvien pelaajien odotuksiin - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Cleveland Corner - Välineet

RTX-4 – Clevelandin vastaus hyvien pelaajien odotuksiin

RTX-4 on tour-tason wedge. Sen suunnittelun lähtökohtana on ollut maila hyvien golfareiden tarpeisiin.

Cleveland toi viime kaudella markkinoille korkeammalla tasoitukselle pelaaville golfareille räätälöydyn wedge-mallin, CBX:n. Ennen kyseisen mallin kehittämistä myös yhtiön blade-lapaisessa RTX-mallissa tehtiin pieniä kompromisseja, joiden tarkoituksena oli tehdä mailasta hitusen helpompi keskivertoharrastajalle.

CBX:n täydennettyä mallivalikoimaa, päätti Cleveland panostaa seuraavaksi suorituskykyiseen tour-tason wedge-mallin kehittämiseen. Nyt mitään kompromisseja ei tehty. Maila on suunniteltu niille golfareille, jotka osaavat hommansa, ja jotka haluavat työstää ja muokata lyöntejään haluamallaan tavalla. Kehityksen seurauksena syntyi RTX-4.

RTX-3 mallin suurimpia innovaatioita oli lavan painopisteen, tai sweet spotin, vieminen lähemmäs sitä kohtaa, jolla palloon tyypillisesti osutaan. Teknologiaa on hiottu entisestään ja yhtiö lupaa RTX-4-mallin olevan sen seurauksena entistäkin tunnokkaampi ja tasapainoisempi – jonka ansiosta pallon lentoradan työstäminen wedge-lyönneissä on entistä helpompaa.

Etenkin avatulla lavalla lyötäessä osuma tulee monesti lähelle lavan kärkeä, joten sweet spotinkin on hyvä sijaita siellä. Ratkaisu myös parantaa pituuskontrollia.

Lavan takapinnassa painotus ja massan määrä vaihtelee progressiivisesti lavan nostokulman mukaan. Lapa on kooltaan hieman aiempaa pienempi.

Lavan osumapinnan laserjyrsityt urat ovat entistäkin terävämpiä ja syvempiä. Myös lavan osumapinnan jyrsintä on entistä karheampi. Ratkaisuiden ansiosta lyöntiin saadaan enemmän alakierrettä. Myös raffista, joka tyypillisesti vähentää spinnin määrää.

Etenkin viheriön ympäristössä lyötävissä lyhyissä lyönneissä kierteen määrällä on ratkaiseva rooli pallon kontrolloitavuuden suhteen. Robottitesteissä RTX-4 on tuottanut enemmän alakierrettä toistettavasti kilpaileviin malleihin verrattuna.

RTX-4:ssä lavan pohjan muotoilun eli grindauksen valikoima on laajentunut kolmesta neljään: full, mid, low ja xlow. Jälkimmäiset grindaukset sopivat erityisesti niille pelaajille, jotka avaavat mielellään lapaa wedgelyönneissä ja suosivat lob-tyyppisiä nostoja.

Leveämpi grindaus sopii hyvin laakeammalla svingikaarella lyövälle pelaajalle, kapeampi lavan pohjan muotoilu taas jyrkemmin palloon tulevalle pelaajalle.

Mailoja on saatavilla nostokulmalla 46–60 astetta. Tilaustuotteena valikoimasta löytyy myös 62 ja 64-asteinen malli. Värivaihtoehtoja on kaksi: satiini ja musta. Varsi on 120-grammainen Nippon Modus 3 Tour ja grippi Golf Pride Tour Velvet.

RTX-4-mallin suositushinta on 139,99 euroa. Tilaustuotteena saatavana on myös grafiittivarsi, joka kohottaa hintaa 10 eurolla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje