7.5. – 14.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tiger Woods antoi potkut valmentajalleen

Woods ei ilmoittanut ainakaan tässä vaiheessa etsivänsä uutta valmentajaa Chris Comon tilalle.

Tiger Woodsin ja hänen svingivalmentajansa Chris Comon kolmevuotinen yhteistyö on päättynyt. Pelaaja ilmoitti asiasta perjantaina Twitter-tilillään.

”Sitten selkäleikkaukseni olen tehnyt lujasti töitä oppiakseni tuntemaan kroppani ja svingini uudelleen. Olen toteuttanut sen pitkälti omiin tuntemuksiini luottaen, ja edellisinä vuosina kovalla työllä yhdessä Chrisin (Como) kanssa”, Woods twiittasi.

”Tästä lähtien on uskoakseni parasta jatkaa tätä (valmentautumista) itsenäisesti. Olen kiitollinen Chris Comolle aiemmasta työstä, tunnen pelkkää kunnioitusta häntä kohtaan.”

Woods alkoi työskennellä Comon kanssa virallisesti marraskuussa 2014. Tigerin vaivat varjostivat heidän keskinäistä työskentelyään sen verran, että kaksikko työskenteli yhdessä vain yhden kokonaisen kauden. Tämä tapahtui vuonna 2015, jolloin Woods pelasi 11 turnausta.

Como lähetti Golf Channel -kanavan sivustolle oman lausuntonsa.

”Tigerin sähköinen peliesitys Hero World Challenge -kilpailussa oli sivutuote viime vuosien aikana tekemästämme kovasta työstä, jolloin hän taisteli loukkaantumisten ja kipujen kanssa. Tämän johdosta ensi vuoteen liittyy paljon intoa”, Como sanoi.

”Kun aloimme työskennellä yhdessä, minua pyydettiin auttamaan Tigeria hyödyntämään omia vaistojaan ja tuntemuksiaan, silloin kun vaivat eivät haitanneet pelaamista. Olemme mielestäni onnistuneet siinä, ja tunnen ylpeyttä tuloksistamme.”

”Tiger on valmis ottamaan seuraavan uskomattoman stepin urallaan. Odotan innolla yhtä kaikkien aikojen kiehtovinta comebackia urheilussa.”

Urallaan 14 major-turnausta voittaneen edellinen comeback loppui lyhyeen, ja johti huhtikuussa tehtyyn selkäoperaatioon. Hän pelasi aiemmin tässä kuussa ensimmäisen kilpailunsa yli yhdeksään kuukauteen (keskeytti helmikuussa Dubai Desert Classicissa avauskierroksen jälkeen), ja sijoittui isännöimässään 18 kilpailijan Hero World Challengessa yhdeksänneksi.

Comoa ennen Woodsin valmennuksesta vastasi Sean Foley, jonka oppeja hän noudatti neljä vuotta. Hank Haney valmensi Tigeria vuosina 2004–2010 ja Butch Harmon vuosina 1996–2003. Jälkimmäisen ”kaudella” hän saavutti kahdeksan major-titteliä.

Ensi viikolla 42 vuotta täyttävän Woodsin on arvioitu osallistuvan helmikuussa PGA Tourilla ohjelmassa olevaan Genesis Openiin. Manageri Mark Steinbergin mukaan  pelaaja ei ole vielä vahvistanut ensi kauden kilpailukalenteriaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje