Tapiola Golfissa on käynnistetty elokuun alusta kampanja viheriöiden alastulojälkien korjaamisen aktivoimiseksi. Tuloskortissa on tähän liittyen oma sarakkeensa.
Kuva: Lassi Pekka Tilander
Kentät |
30.9.2017

Tapiola Golfissa maksettiin mitä jaksettiin

Pay What You Feel -päivä oli TAGin avainasiakaspäällikön Ossi Malisen mielestä mielenkiintoinen kokeilu.

Oletko koskaan miettinyt, mitä maksaisit minkä tahansa kotimaisen kentän green feestä, jos saisit itse päättää? Tällaista Pay What You Feel -päivää kokeiltiin keskiviikkona Tapiola Golfissa, jossa vieraspelaajien annettiin itse määritellä jälkikäteen summa, mitä he halusivat 18 reiän kierroksestaan maksaa.

”Maksuja kertyi kattava kirjo, ja suurin osa pelaajista ymmärsi päivän perimmäisen ajatuksen. Saimme arvokasta palautetta kentästä, uudesta klubitalosta Tapiolan Golfkeskus TAGi:sta sekä palvelukokonaisuudesta”, Tapiolan Golfkeskuksen avainasiakaspäällikkö Ossi Malinen sanoo.

Idea teemapäivään syntyi kenttäyhtiön toimitusjohtajan Pertti Itkosen ja hallituksen pohdinnoista. Kyseessä oli Tapiola Golfin osalta ensimmäinen kokeilu lajissaan.

”Halusimme nähdä, mitä pelaajat ovat valmiita maksamaan green feestään, ja siitä, miten he arvottavat kenttää ja pelipäiväänsä Tapiolassa.”

Malinen sanoo, että 25 euroa oli yleisin maksu päivänä, jolloin kentän normaaliksi green feeksi oli määritelty 50 euroa.  Myös 30–40 euron haarukkaan osuneita maksuja oli paljon. Alimmillaan kierroksesta maksettiin 20 senttiä.

”Meillä kävi teemapäivänä TAGissa 102 green fee -pelaajaa, ja kierroksen keskihinnaksi muodostui 22,38 euroa. Erityisen iloinen olen siitä, että myös täyden green feen eli 50 euron maksaneita mahtui joukkoon jonkun verran.”

Avainasiakaspäällikkö kertoo arvelleensa etukäteen, ettei alle 10 euroa maksaneita pelaajia juuri ilmaantuisi Tapiolaan. Heitä oli lopulta yllättänkin paljon.

”Selvästi osa tavoitteli vain ’ilmaista’ kierrosta.”

Yksi Pay What You Feel -päivän tärkeimpiä tavoitteita oli saada palautetta kentästä, palvelukokonaisuudesta sekä viime vuonna avatusta klubitalosta.

Teemapäivän tärkein tavoite oli saada palautetta pelaajilta. Joukossa oli paljon ensimmäisen kerran Tapiolassa pelanneita. Viidakkorumpu tuottaa varmasti jatkossa uusia green fee -pelaajia kentälle.

”Pay What You Feel -päivä oli sään suhteen mainio. Kenttä on kuiva – vaikkakin vaatii melkoiset monsuunisateet lätäköiden muodostumiseen – ja hienossa kunnossa. Viheriöiden stimp-lukema oli 3.1, joten olosuhteet golfin pelaamiselle olivat kaiken kaikkiaan aika täydelliset.”

”Keskiviikon kaltaisissa puitteissa olisimme saaneet kentälle mukavasti normaalin green feen maksaneita pelaajia, joten ainakaan taloudellisista syistä tällaista tempausta ei tarvitse järjestää uudelleen. Sen sijaan palautetta halusimme ja saimme, ja se oli poikkeuksetta hyvää.”

”Eräs lähellä kenttää asuva pelaaja kävi meillä ensimmäisen kerran pelaamassa. Hän kertoi omaavansa pelioikeuden Pickalaan, eikä mielestään tarpeeksi pelaamisestaan maksavana ole raaskinut tulla testamaan kenttäämme normaalihintaisella green feellä. Hän oli varsin hyvillään kentästä, ja kukaties vaikka vaihtaa vielä pelioikeutensa Tapiolaan.”

Malinen kertoo kokemuksen olleen silmiä avaava, ja että Tapiola Golfissa riitti aamusta iltahämärään neljän hengen ryhmiä. Kenttä oli käytännössä koko päivän aivan täynnä.

”Olisi tietysti mukava kuulla, miten tällainen kokeilupäivä onnistuisi esimerkiksi jossain muualla Suomessa. Sekin olisi tietyllä tavalla kiinnostavaa, miten ihmisten maksukäyttäytyminen muuttuisi, jos Pay What You Feel -päivä pidettäisiin keväällä, kesällä ja syksyllä.”

Sitä Malinen ei osaa arvioida, tullaanko vastaavanlaista päivää enää järjestämään Tapiolassa. Hän mainitsee, että erilaisia suunnitelmia toisenlaisten teemojen kanssa on vireillä, mutta näistä kuultanee tarkemmin ensi vuoden puolella.

Myös Tapiolan Golfkeskuksen klubiravintola osallistui teemapäivään. Lounasasiakas sai green feen tapaan päättää keskiviikkona itse ateriansa hinnasta.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.