Kurk Golfin viheriöt  kestävät nykyään  vertailun varsin kovassakin seurassa.
Kentät |
9.3.2018

Kurk Golf rikkoo rajoja hinnoittelussaan

Markkinaehtoisuuteen siirtyvä kenttäyhtiö palkitsee pelaajia kierrosmäärän kasvaessa huokeammalla hinnalla.

Taistelu kausipelaajien sekä suppeammista pelipaketeista kiinnostuneiden sieluista käy alkavalla kaudella monimuotoisempana kuin koskaan aiemmin.

Golfmessuilla kaikilla näytteilleasettajilla oli markkinoinnin kärkenä hintavetoinen green fee tarjous tai pelipaketti. Hinnoittelu oli erittäin aggressiivista, useimmilla kentillä kierroshinta noin puolet ilmoitetusta listahinnasta, joillain vieläkin suurempi.

Hintakilpailu tulee jatkumaan eri muodoin kevään edetessä sekä kauden aikana. Ei suinkaan kaikilla kentillä, mutta merkittävää on se, että siihen osallistuvat myös monet ns. premium-kentät. Hinnat joustavat Suomessakin entistä useammin tavoilla, joita aiemmin pidettiin lähes tabuina.

Kurk Golfin kuvatuin väylä on 14:s, veden yli lyötävä kaunis par-kolmonen. Mallina Jussi Salokorpi

Kurk Golfin osakekannasta siirtyi syksyllä noin 70 prosenttia Golf Holdings Oy:n haltuun. Osakkeensa myyneillä oli kaksi vaihtoehtoa. Maksaa ostajalle 1 200 euroa, tai sitoutua kahden vuoden pelioikeuden lunastamiseen hintaan 800 euroa kautta kohden.

Suuri osa kaupan tehneistä päätyi jälkimmäiseen. Kurk Golf julkaisi edellisviikolla olevansa mukana kolmen kentän pelioikeuspaketissa yhdessä EGS:n ja Gumbölen kanssa.

Uuno palkitsee kierrosmäärän kasvaessa

Messuviikolla Kurk lanseerasi pelituotteen nimeltä Uuno. Pelaajien houkuttelun lähtökohtana on kierroshinnan putoaminen eurolla jokaisella pelikerralla ensimmäisen jälkeen.

Ensimmäisen kierroksen hinta on 40 euroa, 25:n hinta 16 euroa, jonka jälkeen kauden loput kierrokset ovat ilmaisia.

Uuno avaa mahdollisuuden ostaa pelaajan haluaman määrän pelikertoja ennakkoon. Maaliskuun loppuun mennessä tehdyistä kaupoista myönnetään 10 prosentin alennus, jolloin koko kauden rajattoman pelioikeuden hinnaksi tulee 630 euroa.

Kurk Golfin hallituksen pitkäaikainen jäsen ja puheenjohtaja Hans Weckman on osakkaana Golf Holdings Oy:ssa.

”Messuilla tullut palaute Kurkista ja Uunosta on ollut erittäin positiivista. Pelaajat ja potentiaaliset asiakkaat, kuten myös muiden kenttien ja liiton edustajat ovat nostaneet peukkua todeten, että golftuotteiden paketointiin on hyvä saada uusia tuulia”, Weckman kertoi.

Kenttää voi edelleen kehittää

Kurkissa toteutettiin hiljattain laaja viheriöremontti. Näkyvimpiä muutoksia viheriöiden uusien muotojen ohella on Kurkissa saatu keväisin hyvän kunnon johdosta.

 

Hans Weckman, Raisi Pärn ja Vellu Rinne ovat olleet pitkään rakentamassa Kurk Golfin palveluja sekä golfkeskuksen henkeä.

”Rölli viheriön ruoholajikkeena on osoittautunut onnistuneeksi valinnaksi. Kenttämestarimme Juuso Rajasvuon johdolla keskustelemme paljon mahdollisuuksista tehdä asioita entistäkin paremmin ja huomioimme mahdollisimman hyvin pelaajilta tulleen palautteen”, valaisee kentällä työskentelevä Raisi Pärn.

Kenttähenkilökunnan etuihin kuuluu vapaa pelioikeus, joka auttaa näkemään Kurk Golfin kenttää ”pelaajan silmin”

Kurk Golfin 27-reikäisellä kentällä on pelattu 33 000 kierroksen kausia. Yksi päätavoitteista on pelaajamäärän reilu kasvattaminen jo kaudella 2018.

”Yli 80 prosenttia kentällä työskentelevistä pelaa Kurkissa, se on hyvä asia kaikille osapuolille”, Pärn iloitsi esitellessään messuilla Kurkia ja sen toimintaa.

Ehdokkuus vuoden golfseuraksi lämmitti

Kurk Golf oli Oulun Golfkerhon ja Koski Golfin kanssa loppusuoralla kisaamassa vuoden 2017 parhaan seuran tittelistä. Koski Golf tuli valituksi.

”Ehdokkuus tässä sarjassa oli iloinen yllätys. Mielestäni henki Kurkissa on ollut erinomainen viimeisten vuosien aikana. Seuran puolesta olemme käyneet tervehtimässä ja toivottamassa tervetulleiksi kaikki peruskurssilaiset. Hinnoittelukin on ollut vieraspelaajia lämmittävää jo ennen omistusjärjestelyn muutosta”, nostaa kapteenina aiemmin toiminut puheenjohtaja ”Vellu” Rinne syitä menestykselle.

Yksi tärkeä tekijä ehdokkuudelle oli Pelaaja ensin –kyselyssä tulleet korkeat pisteet kaudelta 2017.

Rinne lukeutuu niihin pelaajiin, joka myi osakkeensa eurolla ja sitoutui kahden vuoden pelioikeuteen 800 euron hintaan. Häneltä tulee hyvin diplomaattinen, mutta rehellisen oloinen vastaus kysymykseen, kuinka Kurk Golfin jäsenistö suhtautuu uusiin omistajuusjärjestelyihin sekä sen mukanaan tuomiin muutoksiin.

”Kuten useimmissa tapauksissa muussakin elämässä, osa on puolella, osa neutraaleja. Niitäkin löytyy, jotka ovat tätä kehityssuuntaa vastaan. Positiivisin mielin ja hyviä kelejä toivoen suurin osa kurkilaisista tulevaa kautta odottaa”, Rinne määrittelee lopuksi.

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.