Gumböle Golfin riitaan tuli seuraa ja kenttäyhtiötä tukeva ratkaisu. Kuvassa kentän parhaisiin väyliin kuuluva viides.
Kentät | Kentät |
9.9.2017

Gumböle Golf panostaa yhdeksän reiän kierroksiin

Gumbölessa halutaan tarjota mahdollisimman monelle mahdollisuus päästä pelaamaan alkuillasta ennen pimeyden laskeutumista.

Yhdeksänreikäisten kierrosten osuus pelaamisen määrästä on kotimaisilla kentillä luonnollisesti korkeimmillaan syys- ja lokakuussa. Monet kentät muuttavat näille viikoille starttiajat yhdeksänreikäisiksi.

Puolikkaan kierroksen pelaamisen määrä on Suomessa ollut pienessä nosteessa jo pitkään, vaikka suuria harppauksia ei ole yksittäisilläkään kentillä toimituksen tietoon tullut.

”Meillä on erinomaisia kokemuksia yhdeksänreikäisyydestä kahdelta edelliseltä vuodelta. Siitä ovat kiitelleet omat jäsenet ja vieraat, 18 reikäistä pelaavilta se vaatii hieman joustoa, mutta toimii heillekin”, kertoo Gumböle Golfin toimitusjohtaja Markku Ignatius.

Gumböle nousi edellisviikolla otsikoihin golfyhtiön purettua kolmevuotisen kentänhoitosopimuksensa Lepistö & Sons Oy:n kanssa per heti neljä kuukautta ennen sen päättymistä.

Radio Suomipopin Juha Perälä löysi torstaina hyvin tien viheriöiden kupeeseen, mutta oli ihmeissään niiden nopeuden ja kallistusten johdosta.

Torstai-iltana pelattu yhdeksänreikäinen (1–9) oli kentän kunnon osalta erittäin positiivinen kokemus. Gumbölessa on suurella todennäköisyydellä tehty asioita hyvin jo ennen vahdinvaihtoa, eikä tilapäistyövoimaan siirtyminen ainakaan päällisin puolin näy kentän kunnossa.

Väylät ja viheriöt, karheikotkin olivat mainiossa iskussa, bunkkerit ”kutsuvasti” koneella haravoituja ja huoliteltuja.

Kaupunkilegendat siitä, että Gumbölen kenttä olisi vain tyydyttävässä kunnossa, eivät ainakaan ensimmäisen yhdeksikön osalta pitäneet torstaina paikkaansa.

”Lepistön lopetettua työnsä vedämme loppusyksyn poikkeusjärjestelyin. Suomen Kentänhoito Oy:sta on päivittäin henkilöitä tekemässä yhdessä laatimamme hoitosuunnitelman mukaisia töitä”, Ignatius jatkaa.

Hyvän sijaintinsa johdosta Gumböle on otollinen kohde töiden / koulun jälkeen arki-iltaisin myös vieraspelaajille.

Lauantaina 16.9 Gumböle Golf isännöi Mid Tourin karsintoja kaudelle 2018.

”Uskon vakaasti, että pystymme tarjoamaan täysipainoisesti hoidetun kentän karsintaan, sekä syksyn aikana kaikkina muinakin päivinä.”

Kausi Gumbölessa jatkuu normaaliin malliin lokakuun puoliväliin, jonka jälkeen käynnistyvät syksyn hoitotoimenpiteet.

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.