Tapahtumat

Audi Businessaamu ratkaistiin PGA Catalunyassa

Vuoden paras golf resort Euroopassa 2014 (väylä 11, Stadium Course).

Suomen suosituimpaan ja suurimpaan yritysliigaan Audi Center Businessaamuun osallistui kuluvalla kaudella ennätysmäärä osaliistujia, kun paikkaa Espanjan aurinkoon lähti tavoittelemaan kaikkiaan 140 joukkuetta ja noin 500 pelaajaa.

Finaaliin asti tiensä selvitti 11 joukkuetta. Yhdeksän joukkuetta selvisi sinne välierien ja kaksi Vierumäellä järjestetyn Lucky Winners -tapahtuman kautta. Finaalin voittanut Abacuksen joukkue oli toinen Lucky Winners -tapahtuman kautta finaaliin selvinneistä pareista.

Vuoden golfkohde oli finaalin arvoinen näyttämö

Finaali pelattiin kolmannen kerran 100 km Barcelonasta koilliseen sijaitsevalla PGA Catalunyan kentällä. PGA Catalunya valittiin hiljattain maailman suurimmassa golfmatkailutapahtumassa (IGTM) vuoden golfkohteeksi Euroopassa. Alueen kaksi kenttää, Tour Course ja Stadium Course, tarjoavat pelillisesti mielenkiintoisen, vaihtelevan ja paikoin erittäin haastavankin kenttäkokonaisuuden.

Finaalin kaksi ensimmäistä kierrosta pelattiin best ball lyöntipelikilpailuna. Ensimmäisenä päivänä vuorossa oli kierros Tour Coursella. Sen jälkeen peräti seitsemän joukkuetta oli kolmen lyönnin sisällä, piikkipaikalla Optimesys.

Tero Lahtisen tyylinäyte ensimmäiseltä finaalikierrokselta: Lähestyminen Tour Coursen väylällä 3.

Toisen päivän kierros Stadium Coursella osoittautui juuri niin haasteelliseksi kuin etukäteen ennakoitiinkin ja eroja syntyi, vaikka kärjessä tilanne oli edelleen tiukka. Viimeisen päivän reikäpelifinaaliin eteni lopulta Abacuksen lisäksi PCS-Engineering Oulusta. Joukkueiden lyöntimäärä oli kahden päivän jälkeen tasan. Edellisvuoden hopeajoukkue Team TehoSport jäi finaalin ulkopuolelle niukasti yhden lyönnin erolla.

Abacus selvään voittoon

Kiertueen voitto ratkaistiin täyden kierroksen reikäpeliotteluna Stadium Coursella. Etuysi eteni tasaisissa merkeissä Abacuksen ollessa yhdeksän reiän jälkeen 1UP. Heti takalenkin alussa Abacus lisäsi johtoaan 2UP -tilanteeseen, ja tehtyään reiällä 12 (lyhyehkö par5) parin vastustajan jäädessä bogiin Abacus otti jo henkisen niskalenkin. Lopullinen ratkaisu syntyi reiällä 15 ja ottelu päättyi Abacuksen voittoon luvuin 4&3.

”Tasaisen varmaa tekemistä kolme kierrosta, siinä oli voittomme salaisuus”, totesi Abacuksen kapteeni Pasi ”Pablo” Järvinen kilpailun ratkettua.

Kumppaneiden omassa, rennommassa kilpailussa voiton vei Golfreseptin Markku

Kumppaneiden omassa, rennommassa kilpailussa voiton vei Golfreseptin Markku ”Luigi” Nord, joka oli hoitanut taas kerran matkajärjestelyt tyylikkäästi.

”Finaalissa ykköspyssymme Tero (Lahtinen) pelasi varmaa peliä ja itse pystyin paikkaamaan häntä sopivasti muutamalla reiällä”, Pablo jatkaa.

”Kokonaisuudessaan Businessaamut ovat olleet erittäin mielenkiintoisia ja jännittäviä tapahtumia. Meille ensimmäinen iso voitto tuli jo syyskuussa Vierumäellä, josta lunastimme Lucky Winners -tapahtumasta finaalipaikan. Lucky Winners oli muutenkin huikea tapahtuma”, Pablo päättää.

Finaalin 5 parasta joukkuetta:

1. Abacus
2. PCS-Engineering
3. Optimesys
4. Team TehoSport
5. Audi Center Helsinki

Abacuksen Tero Lahtinen (vas.) ja Pasi Järvinen juhlivat tänä vuonna Audi Businessaamun finaalin voittoa.

Audi Center Businessaamut pelattiin kuudennen kerran ja mikä tärkeintä, tämä erittäin suosittu kiertue saa jatkoa myös kaudella 2015. PGA Catalunyan päätösillallisella Tuija Halonen Audilta vahvisti finalisteille Audin mukanaolon nimikumppanina myös ensi vuonna. Samoin useat muut kiertueen kumppanit ovat jo vahvistaneet jatkonsa Businessaamuissa. Ilmoittautumisikkuna avataan taas perinteisesti tammikuussa.

Golfpiste haluaa kiittää lämpimästi kaikkia kauden aikana mukana olleita pelaajia, yhteistyökumppaneita ja golfkenttiä, jotka mahdollistivat aikaiset aamupelit, iso kiitos!