Arvovaltainen kisa opiskelijanuorten auttamiseksi - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][16]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

Arvovaltainen kisa opiskelijanuorten auttamiseksi

Martti Ahtisaari Trophyssa kisailijoilla oli hymy herkässä. Presidentin ryhmässä pelasivat Vesa Hiltunen (vas.), Seppo Rounaja ja Richard Roccesano.

Virpiniemi Golfissa nähtiin keskiviikkona arvovaltaista väkeä Oulun tuomiorovastista entisiin kansanedustajiin ja ministereihin, kun kentällä pelattiin kautta aikojen ensimmäinen Martti Ahtisaari Trophy Golf Tournament.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

”Tätä kilpailua varten tänne tulin”, kertoi esimerkiksi pitkän linjan poliitikko Matti Ahde, joka pelasi tapahtumassa Hämeenlinnan uuden kaupunginjohtajan Timo Kenakkalan kanssa.

Suurimman huomion keräsi kuitenkin, ja itseoikeutetusti, nimikkokilpailussaan pelannut Nobel-palkittu presidentti Martti Ahtisaari.

Martti Ahtisaari valmistautumassa avauslyöntiinsä Virpiniemi Golfin ykköstiillä. Paikallinen media oli haukkana paikalla.

Martti Ahtisaari valmistautumassa avauslyöntiinsä Virpiniemi Golfin ykköstiillä. Paikallinen media oli haukkana paikalla.

”Tämä oli kesän toinen kerta, kun olin mailojen kanssa liikkeellä. Normaalisti ajoitan kesän niin, että elokuu on minulle golfkuukausi. Silloin on erilaisia hyväntekeväisyystapahtumia, joissa olen mukana ja tietenkin pelaan vanhojen ystävieni kanssa”, Ahtisaari kertoi.

Martti Ahtisaari Trophy Golf Tournamentissa presidentti pääsi yhdistämään hyväntekeväisyyden ja ystävien kanssa pelaamisen.

Tapahtumalla kerättiin varoja ulkomailla opintonsa aloittavia opiskelijoita tukevaan, Ahtisaaren nimeä kantavaan stipendirahastoon. Pelikavereina Ahtisaarella olivat tapahtuman ”isät” Vesa Hiltunen ja Richard Roccesano yhdysvaltalaista Averett Universitystä. Peliryhmän täydensi Virpiniemi Golfin hallituksen puheenjohtaja Seppo Rounaja.

Vesa Hiltunen on Ahtisaaren pitkäaikainen ystävä. Molemmat viettivät nuoruusvuotensa Oulussa. Hiltunen on vastannut Averett Universityn kansainvälisten opiskelijoiden rekrytoinnista ja värvännyt sinne vuosien saatossa noin 200 suomalaistakin.

”Olen aina ihaillut sitä, miten Vesa on järjestellyt suomalaisille urheilijanuorille opiskelumahdollisuuksia Averett Universityyn. Tietenkin haluan auttaa tällaista kaveria”, Ahtisaari perusteli panostaan tapahtumassa.

Averett Universityssä on opiskellut myös lukuisia suomalaisia golfareita, joista nimekkäimpiä ovat Toni Karjalainen ja Janne Mommo. Heidän johdollaan yliopiston golfjoukkue Cougars voitti NCAA:n divisioonan III kansallisen mestaruuden vuonna 2003.

Puolet tuotosta stipendirahastoon

Keskiviikkona pelatussa Martti Ahtisaari Trophy Golf Tournamentissa oli mukana 40 kaksihenkistä joukkuetta. Osallistumismaksu oli 400 euroa ja isäntäseura Virpiniemi Golf lahjoitti tapahtuman tuotosta puolet Ahtisaaren nimeä kantavaan stipendirahastoon.

Averett Universityssä varainhankinnasta ja suhdetoiminnasta vastaava Buddy Rawley kiitteli vuolaasti Martti Ahtisaarta tämän panoksesta tapahtuman onnistumisessa.

Averett Universityssä varainhankinnasta ja suhdetoiminnasta vastaava Buddy Rawley kiitteli vuolaasti Martti Ahtisaarta tämän panoksesta tapahtuman onnistumisessa.

Tapahtuman puuhamies Vesa Hiltunen oli erittäin tyytyväinen ensimmäisen Martti Ahtisaaren nimikkokilpailun onnistumiseen ja tunnelmaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

”Monta vuotta valmistelin ja yritin toteuttaa tätä, ja nyt se onnistui, kun sain monia hyviä ihmisiä asian taakse. Tämä oli hieno tapahtuma, jossa kentällä pidettiin hauskaa. Tunnelma oli erittäin positiivinen ja innostava. Ainoa negatiivinen asia oli noin puoli tuntia kierroksen aikana kestänyt sade”, hän sanoi.

Hiltusen mukaan Martti Ahtisaari Trophy Golf Tournamentista tehdään jokavuotinen tapahtuma. ”Tavoitteenamme on luoda perinne, jonka arvostus vain kasvaa vuosien saatossa.”

Janne Knuuti

Virpiniemi Golf

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje