Koepka, DJ ja Rory eivät Tapio Pulkkasta pelota – vain kaksi pelaajaa on draivipituudessa tavoittamattomissa - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Podcast

Koepka, DJ ja Rory eivät Tapio Pulkkasta pelota – vain kaksi pelaajaa on draivipituudessa tavoittamattomissa

Toisin kuin kuvasta voisi päätellä, studiokolmikko ei sopinut etukäteen pukautuvansa harmaan eri sävyihin.

Tapio Pulkkanen vastaa podcastissa kuuntelijoiden esittämiin kysymyksiin, kertoo miksi tuli aloittaneeksi golfin ja mitä tavoitteita hän on itselleen asettanut.

Tapio Pulkkanen kokee olevansa uransa puolivälissä. Ei kuitenkaan lähempänä loppua kuin alkua.  Tilanne on sikäli erikoinen, ja ammattiurheilijalle armollinen, että hänellä on ikää jo 31 vuotta

Toinen kotkalaistaustainen huippu-urheilija, jalkapalloilija Teemu Pukki, on saman ikäinen, mutta jalkapalloilijalla vuosia huipulla ei lähtökohtaisesti ole enää jäljellä yhtä paljon kuin golfarilla.

”En Teemua tunne, mutta samassa juniorijoukkueessa on pelattu jalkapalloa lapsena”, sanoo Pulkkanen, joka tunnustautuu edelleen jalkapallon ystäväksi, vaikka seuraa tarkasti myös NHL-kiekkoilua.

Pulkkasella on allaan uran paras kausi, mutta hän ei ole mielestään pelaajana vielä sillä tasolla, jolla haluaa olla. Suunta on kuitenkin oikea. Pulkkanen paransi kierroskeskiarvoaan toissakaudesta lähes lyönnillä. Kiertueen pistelistalla hän oli 53:nnella sijallaan paras suomalainen. Suurin kehitys tapahtui viheriöllä.

”Teneriffan kisassa tapailimme caddieni (Riku Mattila) kanssa viheriöllä puttiin vähän uutta juttua ja silloin siinä jokin loksahti paikoilleen… sen jälkeen olen tehnyt yhtä harjoitusta joka päivä. Sen avulla on löytynyt puttiin tasaisuutta”, hän kertoo.

Ja kun Pulkkasesta puhutaan, puhutaan myös siitä itsestään, eli draivin pituudesta. Siinä hän oli kiertueen pituustilastossa 23:s.

”Se, etten ollut korkeammalla, kertoo enemmän siitä, etten ollut väylällä. Se syö pituuttakin”, hän tyytyy toteamaan.

Euroopasta tai ylipäänsä maailmasta löytyy vain muutamia pelaajia, joiden kanssa Pulkkanen ei lähtisi lyömään draiverilla kilpaa pituutta. ET-kollegoista hän nostaa esille vain eteläafrikkalaiset Wilco Nienaberin ja Dean Burmesterin. Supertähtiluokkaan ja niin ikään pitkälyöntisimpien joukkoon kuuluvat Dustin Johnson, Brooks Koepka ja Rory McIlroy eivät Pulkkasta sen sijaan pelota.

Päättyneeseen kauteensa 2021 Pulkkanen on tyytyväinen, mutta uran tavoitteet ovat paljon suurempia.

”Maailmanlistalla kun nousisi sinne 50:n joukkoon, niin pääsisi valitsemaan kalenterinsa aika vapaasti. Majorit, WGC-kisat ja sitten sopivasti kisoja Euroopassa ja Jenkeissä. Ja haluan voittaa kisoja”, Pulkkanen kertoo.

Golfpiste Podcastin uusimmassa jaksossa Pulkkanen vastaa paitsi toimituksen kysymyksiin myös kuuntelijoiden sosiaalisessa mediassa lähettämiin kysymyksiin, kuten siihen, kumpi on parempi, posso vai lihis? Ja jos et tiedä, mikä on posso, sekin selviää kuuntelemalla.

Leppoisasti etenevä, mutta syvälle ammattilaisgolfin kulisseihin sukeltava keskustelu siivitti Tapio Pulkkasen ja studion vakiojäsenet historian pisimpään Golfpiste Podcastin jaksoon, joka kestostaan huolimatta pitää varmasti otteessaan.

Golfpiste Podcast · #142 – Tapio Pulkkanen vastaa kuulijoiden kysymyksiin, Ursula Wikström pelasi upean LET-kauden

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje