16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
Podcast

Kalle Samooja rakensi Suomi-tiimin LIV:lle

Kalle Samooja voitti LIV:n karsinnan. Kuva: Getty Images.

Kalle Samooja ei ole luopunut olympia- tai major-unelmistaan.

LIV Golf -kiertueella nähdään ensi kaudella ensi kertaa suomalaisväriä, kun Kalle Samooja selvitti tiensä kiertueelle karsintojen kautta.

Samooja suunnittelee kilpailevansa entisellä päätyömaallaan, DPWT:llä vielä ennen LIV-kauden alkua. LIV:n ensimmäinen kisa pelataan Meksikossa 2.–4. helmikuuta. Sitä Samooja ei vielä osaa sanoa, pitääkö hän DPWT:n jäsenyyden voimassa. Mahdollista se on toistaiseksi ollut, mutta tulee kalliiksi.

”Täytyy pitää palaveri toimitusjohtaja Keith Pelleyn kanssa. Ei minulla ole kuin hyvää sanottavaa meidän kiertueestamme ja olen vieläkin jäsen. Olisi tarkoitus aloittaa kausi Dubaissa tammikuussa, sikäli kun isompia sanktioita saa”, Samooja kertoo.

DP World Tourin ja LIV:n suhde on ollut mutkikas. LIV:n pelaajat ovat saaneet kilpailla DPWT:n kilpailuissa, ja myös paluu LIV:ltä DPWT:lle on ollut mahdollinen, kunhan hurjat, yli miljoonaan euroon kohonneet sakkomaksut on kuitattu DPWT:n kassaan, kuten tapahtui Bernd Wiesbergerin tapauksessa.

DPWT:n toiminta on näyttänyt opportunistiselta, mutta eipä sen neuvotteluasemakaan ole ollut kaksinen. PGA Tour ja LIV ovat isot pelurit, joiden välienselvittelyn lopputulemaa kiihkolla odotetaan. Jo kesäkuussa PGA Tour ja LIV tiputtivat uutispommin kertomalla, että ne aikovat tehdä jatkossa yhteistyötä. Millaista, on vieläkin hämärän peitossa. Valoa suunnitelmiin on luvattu vielä loppuvuoden aikana.

Se aika ei ehkä riitä, mutta viimeistään ennen LIV Golfin kauden alkua helmikuussa kysymyksiin on vastattava.

”Katsotaan, jos DPWT ja LIV pääsevät jonkinlaiseen yhteistyöhön vuodenvaihteen jälkeen”, Samooja sanoo arvoituksellisesti.

Samooja sanoo, että major-kilpailut ja olympialaiset kiinnostavat häntä yhä. Ongelma on se, että LIV Golfin kilpailuista ei myönnetä maailmanlistan pisteitä, joita pelaajat tarvitsevat selviytyäkseen mukaan majoreihin ja olympiakisoihin. Asetelmaa Samooja ei pidä sinänsä epäreiluna.

Majoreihin järjestetään karsintakilpailuja, joiden kautta paikka kilpailuun voi aueta, mutta olympiakoneeseen nousemiseen ei ole oikoteitä, paikka on maailmanlistapisteiden varassa.

Alkavalla LIV-kaudella Samooja ei ole ainoa suomalainen kentällä.

”Mattilan Riku palkataan bägiin, hän jäi nyt Tapsalta (Pulkkanen) vapaaksi mieheksi. Ja mailapuolella ollaan Takomon kanssa otettu askelia eteenpäin, sen kanssa aloitetaan ensi kaudella hommat. Eli vähän tällainen Suomi-tiimi kasataan tähän ympärille ensi kaudeksi”, Samooja paljastaa.

”Kiva saada Riku mukaan, kun lähtee vähän tuntemattomaan yksin. Kiva saada tuttu kaveri reissuun mukaan.”

Kalle Samoojan haastattelun kokonaisuudessaan pääset kuuntelemaan uusimmasta podcastista, jonka linkin löydät alta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)