9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista
Podcast

Golfliiton uusi puheenjohtaja Antti Tiitola kuvailee itseään keskivertogolfariksi, joka on käynyt lähes jokaisessa Suomen kunnassa

Suomalainen golfari on keskimäärin 47-vuotias ja pelaa tasoituksella 27, muistelee Suomen Golfliiton vastavalittu puheenjohtaja Antti Tiitola. Aivan Tiitola ei keskivertogolfaria edusta, ikää kun on 55 vuotta ja tasoitus pyörii parinkympin kieppeillä. Aika lähelle kuitenkin.

”Onneksi tässä puheenjohtajan kriteereissä ei ollut tasoitusrajaa. Olen tyypillinen klubituuppari, joka nauttii kavereiden kanssa pelaamisesta”, hän nauraa.

Tiitola asuu Helsingissä ja harrastaa golfia pääosin Master Golfissa Espoossa, joskin viime kaudella hän kiersi aktiivisesti muita kenttiä ja pelasi kotiklubillaan vain yhden kierroksen. Suomea hän on kiertänyt paljon myös työn merkeissä.

Tiitola on tehnyt pitkän uran liikkeenjohdossa. Saksalaisen elintarvikejätti Lidlin jalkautumista Suomeen hän johti kymmenen vuoden ajan ja oli perustamassa maahamme myös 130 myymälää.

”Suomi tuli tutuksi ja uskon, että helsinkiläiseksi tunne maan poikkeuksellisen hyvin”, hän sanoo ja laskeskelee käyneensä lähes kaikissa Suomen kunnissa.

Liiketoimintaosaaminen on Tiitola erityinen vahvuus, jota hän haluaa jalkauttaa myös golfyhteisöihin. Nykyisessä maailmantilanteessa taloudenpito korostuu, sillä jo yksinomaan korkea energian hinta aiheuttaa kustannuspaineita ja epävarmuutta tulevasta.

”Tarkoitus on kiertää aktiivisesti ympäri Suomen ja tukea omalla roolilla sitä erinomaisen hyvää työtä, mikä seuroissa paikallisella tasolla tehdään. Antaa vinkkejä, mutta ennen kaikkea myös ammentaa omaan tekemiseen sieltä mahdollisimman paljon.”

Tiitola lähtee työhön avoimin ja oppimishaluisin mielin. Mitään selkeää agendaa hänellä ei ole, vaan ensi alkuun hän haluaa tutustua pelikenttään mahdollisimman syvällisesti luodakseen tarkemman kuvan siitä, mitä edessä odottaa.

”Koska tulen niin sanotusti golfin ulkopuolelta, on todella tärkeätä, että kuuntelen laajasti eri näkökantoja ja muodostan sitä kautta sitä omaa ajatusta”, Tiitola sanoo.

Golf ei ole ainoa laji, jota tuleva puheenjohtaja seuraa aktiivisesti. Teksti-tv on kovalla käytöllä ja golfin lisäksi hän harrastaa tennistä ja laskettelua ja on lisäksi valmentanut käsipalloa. Tiitola on myös innokas veneilyn harrastaja. Meripelastusseuran toiminnassa hän on ollut mukana pitkään ja istunut hallituksessa viimeisen kolmen vuoden ajan.

Hän toimii konsulttina oman yrityksensä kautta, mutta on jatkossa valmis investoimaan leijonan osan ajastaan Suomen Golfliiton luotsaamiseen.

”Tämä on vaativa tehtävä ja siihen pitää pistää kaikki paukut, ja siihen minulla on nyt valmius.”

Tiitola pitää itseään uteliaana ja oppimishaluisena persoonana, ja sen luonteenpiirteen hän aikoo valjastaa hyötykäyttöön lähikuukausina.

”Tässä vaiheessa on vähän turhan aikaista julistaa suuria linjauksia. Haluan tavata golfyhteisöjä, jotka sitten antavat syötettä tehtävääni, ja muodostaa käsitystä siitä, missä mennään ja mihin asioihin pitäisi tarttua. Sitten siitä eteenpäin se on raakaa tekemistä”, hän näkee.

Antti Tiitolan haastattelun voit kuunnella Golfpisteen podcastista Sound Cloudista tai Spotifysta. Linkki podcastiin myös alla.

Golfpiste Podcast · #191 – Antti Tiitola aikoo johtaa Golfliittoa työtunteja laskematta

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje