18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Podcast

Mikko Korhonen kertoo podcastissa avoimesti, miltä tuntuu, kun seinä tulee vastaan

Neljä kuukautta poissa pelikentiltä ollut Mikko Korhonen kertoi tämän hetken tuntemuksiaan Golfpiste podcastissa.

Toukokuun ensimmäisellä viikolla suomalaiset toipuivat perinteisesti vappujuhlista, ja innokas kesän odottaminen saattoi alkaa. DP World Tourilla golfammattilaiset kilpailivat tämän vuoden Ryder Cup -kentällä Roomassa. Suomen kokeneimman pelaajan Mikko Korhosen pään sisällä myllersi.

Jo pidemmän aikaa Korhonen oli tuntenut, ettei kaikki ole hyvin. Jälkikäteen katsottuna hän oli puskenut ”höyryillä” menemään useamman vuoden. Ennen toista kisakierrosta Marco Simone Golf Clubin uumenissa Korhoselle tuli sananmukaisesti totaalinen pysähdys.

”Romahdin pukuhuoneen lattialle, enkä pystynyt liikkumaan neljään tuntiin. Se oli voimakas paniikkikohtaus”, Korhonen kertoo podcastissa.

”Tajusin, että nyt tämä homma loppuu hetkeksi. Isku vasten kasvoja oli niin kova, ettei pelaamista tarvinnut edes miettiä.”

Heti tämän kauden alussa Korhosen tuntemukset henkisen jaksamisen rajoista olivat pinnassa. Pitkät pelireissut toiselle puolelle maapalloa, fyysiset pikkuvammat ja vuosia kytenyt totaaliuupuminen soittivat hälytyskelloja, mutta eivät tarpeeksi.

”Jälkiviisaana olisi pitänyt ymmärtää jo tammikuussa viheltää peli poikki, mutta eihän sitä silti näin tee. Vaikka tiedostin tilanteen, niin en osannut hakea oikeanlaista jeesiä. Romahduksen jälkeen mentiin ihan eri levelille ja sain ammattilaisilta apua”, Korhonen kertoo.

Toukokuun alun Italian Openin ensimmäisen kierroksen jälkeen Korhonen ei ole koskenut golfmailoihin lainkaan. Kuukausi sitten hän aloitti rauhallisesti fyysisen harjoittelun. Tällä hetkellä ilo ja mielenkiinto golfia kohtaan on hiljalleen palaamassa.

”Ensi vuoden alussa palaan suurella todennäköisyydellä kisoihin. Saan pelata muutaman pienemmän kilpailun ennen DPWT:n kisoja.”

Podcastissa keskustellaan Korhosen uupumuksesta ja syistä, jotka tähän johtivat. Henkinen jaksaminen niin urheilijoiden kuin kaikkien muidenkin kohdalla on puhuttanut viime vuosina valtakunnan medioita myöten.

”En tiedä… Jotenkin minulla on sellainen fiilis, että joku tässä kokonaisuudessa on pielessä. Työelämässä ihmiset uupuvat ja nuoriso myös.”

Kuuntele Korhosen pysäyttävistä hetkistä hänen itsensä kertomana alla olevasta podcast-jaksosta.

Golfpiste Podcast · #227 – Uupumuksen pysäyttämä Mikko Korhonen: ”Ajatus uran loppumisesta herättää pelkoa.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)