18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Podcast

The Openin katsojakokemus on ihmettelyä ja intensiivistä seuraamista

Osa näkee, osa ei. The Openissa on tehtävä valintoja sen mukaan mitä haluaa ennen kaikkea katsella. Kuva: Getty Images

Suuri ihmisjoukko pyörii sulavasti The Openin kisa-areenalla.

Turvatarkastuksen jälkeen porteista sisään ja ovet aukeavat poikkeukselliseen golfmaailmaan. Poikkeuksellista on kymmenien tuhansien ihmisten seura, jotka ovat kaikki samassa paikassa lähtökohtaisesti yhden asian tähden. Golfin.

Joku voisi ajatella, että tilanne on samanlainen, on sitten missä tahansa suuressa tapahtumassa. Maailman huippuartistin keikka, Valioliigan ottelu, NHL-peli tai jokin muu samanhenkisiä ihmisiä areenoille vetävä tilaisuus. Yhdenkaltaisuuksia toki on, mutta golf itsessään tekee omanlaisensa poikkeuksen.

Moni muu urheilutapahtuma kestää muutaman tunnin. Golfkilpailu kestää aamusta iltaan, mikä luo erilaisen vivahteen koko tapahtumalle. “Miinaan” astumisen ja nirvanaan pääsemisen välillä voi olla vain joidenkin minuuttien ero.

Suomessa on puhuttu viimeisten vuosien aikana omasta tavasta pelata golfia. Major-kilpailussa oma tapa seurata golfia on olennainen juttu, joka on löydettävä saadakseen kokemuksesta kaiken irti.

The Openin seuraamiseen paikan päällä on käytännössä neljä vaihtoehtoa. Mieluisan peliryhmän mukana kiertämisen onnistuminen riippuu hyvin pitkälti siitä, ketä ryhmässä pelaa. Suomalaispelaajien ja maailman tähtipelaajien ryhmien ero on ainakin tällä hetkellä huomattava. Siinä, missä kilpailun “starojen” mukana kiertää tuhansia ihmisiä, voi suomalaispelaajia seurata kourallinen porukkaa.

Päästäkseen näkemään vierestä niin sanottujen kuumien ryhmien pelaajia, täytyy olla valmis ennakoimaan muutamia väyliä ja ottamaan oma paikka tiiboksin tai griinin lähettyviltä. Silloin on oltava valmis myöntämään itselleen, ettei kaikkea voi nähdä kerralla.

The Openin katsomoista näkee myös tietyn griinin tai tiiboksin. Seuraamistavan hienous piilee pelaajien erilaisina tilanteina, joihin peli on heitä kuljettanut. Varsinkin viimeisenä päivänä 18 reiän isoin katsomo täyttyy jo hyvän aikaa ennen kuin kärkiryhmät sinne saapuvat. Valintoja on tehtävä ja päätettävä miten ja mitä haluaa sunnuntain finaalipäivänä seurata.

Keskelle kenttää rakennettu fanialue on leppoisa tapa seurata ympärillä kulkevaa kilpailua. Suurelta screeniltä näkee, mitä missäkin tapahtuu. Samalla on helppo ottaa painoa pois jaloilta ja huolehtia aina tärkeästä ruoka- ja juomatankkauksesta.

Katsojakokemus palveluiden ja yleisen sujuvuuden suhteen on viety The Openissa todennäköisesti niin lähelle huippua, kuin se on mahdollista. Noin 50 000 ihmistä päivittäin kulkee alueella yllättävän soljuvasti. Tähän isoin syy on kulkualueiden onnistunut reitittäminen ja yleisön ohjaaminen väylien vieressä ja niiden yli.

Tuhannet vapaaehtoiset ovat omalta osaltaan luomassa tunnelmaa monikansalliselle golfyleisölle. Mukavat juttutuokiot useamman vapaaehtoisen kanssa saavat olon tuntemaan yhdeksi pieneksi palaseksi koko suurta tapahtumaa. He ja me olemme osa tätä kokonaisuutta.

The Openin katsojakokemusta käytiin läpi Golfpiste podcastin tuoreimmassa jaksossa. Pari vinkkiäkin heitettiin ilmoille heille, jotka suunnittelevat matkaa tuleviin karkeloihin.

Golfpiste Podcast · #222 Millä tavalla golfia voi aistia katsojana The Openissa?

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje