9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista
Golfarin fysiikkatreeni 2.0 - Opetusvideot

Golfarin fysiikkatreeni 2.0 – Medius, eli potkua pakaraan

Kuva: Tuure Lahti

Jouni Bergdahl näyttää treenin, jolla saat pyöreyttä pakaraan ja vakautta svingiin.

Hyvässä svingissä alaraajat muodostavat vakaan ja tukevan perustan, jota vasten ylävartalo kiertyy. Toki jalat svingissä liikkuvat ja myötäilevät ylävartalon kiertoa, mutta tämän on tapahduttava hallitusti, eikä se saa tarkoittaa liukumista.

Keskimmäinen pakaralihas on olennaisessa roolissa svingissä. Se avulla alavartalon liukuminen estetään ja luodaan vakauttaa koko liikkeeseen. Keskimmäisen pakaralihaksen, eli mediuksen treenaaminen voi kuitenkin olla hankalaa. Monesti harjoitusvaikutus ei kohdistu mediukseen, vaan keho käyttää muita lihaksia turhankin paljon apuna.

Tässä harjoituksessa keskitytään puhtaasti mediukseen. Jotta treeni todella menisi perille sinne, keskity suoritustekniikkaan tavallistakin huolellisemmin. Käännä jalkaterä auki ja hae pakaralihakseen jännityksen tunne, jota ylläpidät läpi liikkeen. Älä anna sivureiden osallistua liikkeeseen liikaa, vaan keskity tekemään se pakaralla. Svingi kiittää ja peppu pyöristyy!

Löydät tämän juttusarjan artikkelit sekä kaikki aikaisemmin julkaistut opetusvideot Opetus-välilehden alta. Kaikki opetusvideot löydät myös Golfpisteen Youtube-kanavalta. Kannattaa laittaa kanava myös tilaukseen, niin saat sitäkin kautta tiedon kaikista uusista opetusvideoista.

Lue seuraavaksi: Golfarin fysiikkatreeni 2.0 – Hyvää huomenta istuen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje