9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista
Golfarin fysiikkatreeni 2.0 - Opetusvideot

Golfarin fysiikkatreeni 2.0 – Golfarin penkkipunnerrus

Penkkipunnerrus on hyvä perusliike, mutta golfari hyötyy enemmän käsipainoilla tehdystä versiosta. Kuva: Tuure Lahti

Vaihda levytanko käsipainoihin ja tee liike yhdellä kädellä. Voi olla alkuun hankalaa, mutta Jouni Bergdahl näyttää mallia.

Penkkipunnerrus lukeutuu kuntosalin perusliikkeisiin. Syystä, sillä se on erinomaisen hyvä liike rintalihasten, olkapäiden ja ojentajien voiman kehittämiseen.

Vaikka golflyönnin voimantuotossa edellämainitut lihakset eivät ole niin sanotusti avainroolissa, on niilläkin kokonaisuudessa huomattava rooli. Kun golfsvingin voimantuottoa on tutkittu, on jopa rintalihasten todettu osallistuvan lyönnin voimantuottoon. Siksi penkkipunnerrus kannattaa jatkossakin pitää harjoitusohjelmassa, mutta sen tekemisessä on syytä käyttää järkeä.

Käytännössä levypainoilla tehtävä perinteinen versio kannattaa vaihtaa käsipainoilla tehtävään yhden käden liikkeeseen. Jouni Bergdahl näyttää ja kertoo videolla vinkit oikeanlaiseensuoritustekniikkaan.

Löydät tämän juttusarjan artikkelit sekä kaikki aikaisemmin julkaistut opetusvideot Opetus-välilehden alta. Kaikki opetusvideot löydät myös Golfpisteen Youtube-kanavalta. Kannattaa laittaa kanava myös tilaukseen, niin saat sitäkin kautta tiedon kaikista uusista opetusvideoista.

Lue seuraavaksi: Golfarin fysiikkatreeni 2.0 – Lantion nosto

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje