9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista
Golfarin fysiikkatreeni 2.0 - Opetusvideot

Golfarin fysiikkatreeni 2.0 – Hyvää huomenta istuen

Kuva: Tuure Lahti

Selän kulman säilyttäminen vakaana koko taaksemenon ajan on hyvässä svingissä tärkeää. Tällä liikkeellä haetaan voimaa selkään.

Hyvää huomenta -liike on saliharjoittelun peruskauraa. Liike kehittää alaselän ojentajalihaksia, ja tämä lihasryhmä on oleellinen myös golfin kannalta. Golfopetuksessa korostetaan asentojen, erityisesti polvien ja selän kulmien pitämistä vakaana taakseviennissä ja läpimenossa. Tämä edellyttää alaselän lihaksilta voimaa, liikkuvuutta ja hyvää kontrollia.

Hyvää huomenta -liikettä tunnetaan yleisemmin seisten tehtynä, mutta jos haluamme keskittyä erityisesti alaselän ojentajalihasten kehittämiseen, kannattaa hyvät huomenet toivottaa istuen. Liike parantaa paitsi voimaa myös alaselän ja takareisien liikkuvuutta. Jos haluat keskittyä erityisesti takareisien liikkuvuuden parantamiseen, pidä jalat suorina liikettä tehdessäsi.

On tärkeää suorittaa liike oikein selkävammojen välttämiseksi, sillä virheelliset liikeradat voivat aiheuttaa selkäkipuja. Siksi suositellaan ammattilaisen ohjaamaa harjoittelua ja oikeaa tekniikkaa, erityisesti kun tehdään selkälihaksiin kohdennettuja harjoitteita. Ammattivalmentaja Jouni Bergdahl näyttää oikean tekniikan videolla.

Löydät tämän juttusarjan artikkelit sekä kaikki aikaisemmin julkaistut opetusvideot Opetus-välilehden alta. Kaikki opetusvideot löydät myös Golfpisteen Youtube-kanavalta. Kannattaa laittaa kanava myös tilaukseen, niin saat sitäkin kautta tiedon kaikista uusista opetusvideoista.

Lue seuraavaksi: Golfarin fysiikkatreeni 2.0 – Lavat ja olkapäät

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje