Woods suosikkina Ohioon - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Woods suosikkina Ohioon

Tiger Woods on tottunut menestymään Jack Nicklausin isännöimässä turnauksessa. Kuva: All Over Press

PGA Tour ottaa tällä viikolla suunnakseen Ohion. Kyseessä on Jack Nicklausin isännöimä Memorial Tournament, joka pelataan Muirfield Village Golf Clubin kentällä. Turnauksen voittoa puolustava Tiger Woods on suurin voittajasuosikki tälläkin kertaa.

Muirfield Villagen lähes 90 hehtaarin kokoisella alueella sijaitseva kenttä valmistui vuonna 1966, mutta se avattiin virallisesti vasta kahdeksan vuotta myöhemmin. Nicklausin kotikaupungin Columbuksen ulkopuolella pelattava kilpailu sekä itse kenttä ovat osa Golden Bearin unelmaa.

Memorialia on pelattu Muirfield Villagessa vuodesta 1976 lähtien. Se on saanut järjestettäväkseen mm. 1987 Ryder Cupin, 1992 US Amateurin sekä 1998 Solheim Cupin.

Turnauksen voittajia ovat Woodsin lisäksi olleet mm. Jack Nicklaus, Tom Watson, Greg Norman ja Fred Couples. Maailmanlistan ykkönen voitti Memorialin kolme kertaa peräkkäin vuosina 1999-2001 ja uudelleen vuosina 2009 sekä 2012.

Woods pelasi viime vuoden kisassa finaalikierroksen 67 lyönnillä. Toista sijaa jakaneet Andres Romero ja Rory Sabbatini jäivät hänestä kahden lyönnin päähän. Tiger löi päätöspäivän 16. reiällä yhden uransa hohdokkaimmista lyönneistä, iskemällä pallonsa griinin sivussa olleesta paksusta raffista suoraan reikään. Nicklaus sanoi Woodsin onnistumisen olleen parhaimpien koskaan näkemiensä lyöntien joukossa.

Vastikään Playersin voittanut Woods on monen papereissa ykkösenä myös tällä viikolla, mutta helpolla hän ei tule pääsemään. US Openin läheisyys on tuomassa ”lähtöviivalle” tukun kovia pelaajia.

Eurooppalaisista kärkinimistä paikalle ovat saapuneet mm. Rory McIlroy, Luke Donald, Justin Rose ja Lee Westwood. Koko nelikko oli mukana Wentworthissa pelatussa BMW PGA Championshipissä, mutta kaksi ensin mainittua eivät selviytyneet jatkokierroksille. Westwood oli joukon paras, mutta hänkin hiipui ratkaisuhetkillä kauas kärjen taakse.

Yhdysvaltalaisista Woodsin eturivin haastajiin kuuluu ainakin Matt Kuchar, joka oli sunnuntaina lähellä ottaa toisen voiton tällä kaudella. Tällä kertaa voitto meni kuitenkin Boo Weekleylle lyönnin erolla. Kuchar on sijoittunut neljässä edellisessä Memorial Tournamentissä kymmenen joukkoon.

Hyvin pelasi Colonialin kentällä myös Graham DeLaet, mutta viimeisellä kierroksella puhti oli poissa. Kanadalaisesta on kehittynyt yksi PGA Tourin luotettavimmista pallon lyöjistä, joten tässä valossa häntä voisi veikata yllätyskortiksi Muirfield Villagessa.

Jimmy Walkerin astumista seuraavalle tasolle on odoteltu. Texasilainen on yltänyt tällä kaudella neljässä kisassa Top 10:een, lisäksi hänellä on koossa 23 peräkkäistä cut-rajan ylitystä. Walkerin keikkuminen kärkipäässä ei olisi odottamatonta.

Monipuolisen kentän ratkaisureiästä käy toiseksi viimeinen. 17 on pitkä par-nelonen, jossa hiemankin oikealle menneen avauksen reitti viheriölle on hankalasti puiden peittämä. Griini on pieni ja esteiden hyvin vartioima. Lähestymisen on syytä kantaa perille asti, sillä paksun heinän täyttämästä laaksosta voi olla vaikeata selviytyä kunnialla…

Lähde: PGA Tour

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje