20.–28.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][15]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Woods säilytti pienen toivonkipinän – tarvitsee huomattavan tasonnoston päästäkseen finaaliin

Tiger Woodsilta vaaditaan kolmena seuraavana päivänä vakuuttavia otteita, jotta pelit jatkuisivat vielä Atlantassakin. Kuva: Getty Images

Selkävaivat eivät näkyneet Tigerin pelissä, mutta tähden kausi uhkaa päättyä sunnuntaina.

Tiger Woodsin yllä leijui viime viikolla isoja kysymysmerkkejä. Hän joutui jättämään PGA Tourin ensimmäisen playoff-kilpailun 18 reiän jälkeen kesken kärsittyään selässä olleessa venähdyksestä. Pelaaminen BMW Championshipissä kävi hetkessä epävarmaksi, puhumattakaan kaiken ratkaisevasta Atlantan turnauksesta, minkä hän voitti viime vuonna.

Woods kuitenkin saapui terveenä Illinoisiin, ja vaikka pro am jäi kesken toisena viikkona peräkkäin, hän vakuutti, että kaikki on kilpailemisen osalta kunnossa. Edellisviikon tilannetta ajatellen torstain tulos 71 Medinah Country Clubin kentällä numero 3 olikin hyvä suoritus.

”En tuntenut minkäänlaista kireyttä selässäni. Se oli positiivista”, Woods sanoi.

Urheilullisella puolella tilanne on sitäkin uhkaavampi. Torstain kaltaisissa olosuhteissa ja pehmeillä viheriöillä yksi alle -tulos ei anna suurempaa aihetta juhlaan. Hän jätti ensimmäisellä kierroksella 69 pelaajasta taakseen vain kymmenen. Vaikka Woods on ”ainoastaan” kuusi lyöntiä kärjestä, on hänen edellään yhä 49 kilpailijaa.

Woods oli ennen pudotuspelit avannutta The Northern Trust -kilpailua 30:n joukossa FedEx Cupin pisteissä. Nyt sijalle 38 pudonneena hän tarvitsee Medinahissa top 11 -sijoituksen palatakseen takaisin 30 parhaan pisteniekan joukkoon. Muuten hän ei pääse edes puolustamaan Tour Championshipin vuodentakaista mestaruutta.

Tiger kertoi itse arvelleensa, että viisi tai kuusi alle riittäisi johtopaikkaan. Arvio jäi hieman alakanttiin, kuten myös hänen aikeensa tehdä säyseissä olosuhteissa paljon birdiejä.

Lyhyiden rautojen ja wedge-lähestymisten pituuskontrollissa oli ongelmia, kuten myös joissakin pitcheissä ja chipeissä.

”Tein joitakin virheitä viheriöiden ympäristössä. En chipannut hyvin, enkä upottanut tarpeeksi puttejakaan”, Woods tiivisti.

Woodsin peli hullaannuttaa silti yleisön, vaikka se ei olisikaan aivan parasta A-luokkaa. Se hullaannutti myös tähden kanssa pelanneen C.T. Panin, jonka kommentit kuulostivat siltä kuin hän olisi ollut seuraamassa näytöspeliä.

”Katsoin hänen jokaisen lyöntinsä. Vaikka ei ollutkaan Tigerin paras päivä, hän löi paljon todella puhtaita rautalyöntejä. Se miten hän tulee palloon ja lyö sitä, on vain niin uskomatonta”, taiwanilainen hehkutti.

Joka tapauksessa tällä hetkellä on todennäköisempää, että Woodsin kausi PGA Tourilla päättyy sunnuntaina. Ja vaikka hän onnistuisi raivaamaan vielä tiensä pistetilastossa top 30:een, ei finaaliturnauksen uusi käytäntö antaisi hänelle isoja mahdollisuuksia toiseen peräkkäiseen Tour Championshipin voittoon.

Atlantassa FedEx Cupin pisteykkönen lähtee kilpailuun tilanteesta -10, pisteissä sijoilla 26–30 olevien saadessa lähtötilanteen par. Woods nousisi noihin asemiin päätyessään Medinahissa arvioilta sijojen 9–11 välimaastoon, ja hänellä olisi Tour Championshipissä silti vielä kymmenen lyönnin ero kärkeen ennen ensimmäistäkään lyöntiä.

BMW Championshipissä vauhdikkaimmin urakkansa käynnistivät Justin Thomas ja Jason Kokrak, jotka jakavat kärkipaikkaa tuloksellaan 65 (-7). Ensi keväänä 50 vuotta täyttävä konkari Jim Furyk jakaa neljän muun pelaajan kanssa lyönnin päässä kolmatta sijaa, ja olisi näistä asetelmista menossa ensi viikon finaaliturnaukseen.

Lue seuraavaksi: Tiger Woods löi New Jerseyssä hanskat tiskiin

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)

 • Utelias says:

  Vihdoin tulisi lopettaa tämän lajin tuhoajan hehkuttaminen, Hänen kroppa on rikki henkisesti, fyysisesti ja pää on
  ihan sekaisin. Hän teki golfista pitkiä lyöntejä ihannoivan voimailulajin, koko lajin terve kehitys pysähtyi!

  • Taribo says:

   En tiedä onko tämä katkeruus meidän suomalaisten synnynnäinen ominaisuus vai mistä näitä kumpuaa.. Vaikka en jostakin pelaajasta välittäisikään niin silti tunnen syvää kunnioitusta kaikkea sitä työtä ja harjoittelua kohtaan, joita nämä pelaajat ovat juniorivuosista saakka rakastamaansa lajia varten uhranneet. Suomalaistenkin pelaajien vastoinkäymisiä koskevista uutisista tulee usein kommentteja ”Tajuaisi tuokin jo lopettaa”, joka on vastoin kaikkea sitä mitä haluaisin esim lapsilleni opettaa niin urheilussa, koulussa kuin missään muussakaan elämän haasteissa.
   Sään vuoksi tämän vuoden Mastersin päätöspäivä tuli sopivan aikaiseen kellon aikaan, jonka vuoksi tuli katsottua ratkaisu lasten kanssa. Suurimman vaikutuksen heihin taisi tehdä se kuinka lopettamisen partaalta urheilija pystyy vielä kerran taistelemaan itsensä lajin ehdottomalle huipulle ja voittamaan uuden sukupolven. Mielelläni katson edelleenkin yhtä aikamme suurinta urheilijaa vaikka parasta ennen päivä olisikin mennyt. Ihan samalla tavalla nautin yhä tenniksen kaikkien aikojen kärkikolmikon Nadalin, Federerin ja Djokovicin pelaamisesta vaikka varsinkin Nadal on ollut rikki jo vuosia.

   Ilman Tigeria pelaajat eivät olisi tähän päivään mennessä tajunneet, että palloa kannattaa lyödä mahdollisimman pitkälle? Tiger useimmiten itse pelaa kuitenkin konservatiivisesti ja onhan tuo tainnut yhden Majorinkin voittaa pelaamalla pelkillä raudoilla. Onhan hän toivonut jo vuosia (kuten mm Jack Niclaus), että Tourilla pitäisi pelata lyhyemmälle lentävillä palloilla. Itsekin pidän enemmän kilpailuista, jotka pelaataan kentillä joissa kaikkia avauksia ei voi pommittaa driverilla mutta en voi pelaajia syyttää, että näitä kilpailuja ei ole tarpeeksi. Raffit voisi pitää hieman paksumpina ja väylät kapeampina, joka korostaisi tarkkuutta pituuden sijaan.

 • golfinpelaaja says:

  C.T Pan on muuten Taiwanilainen, ei korealainen