11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Wiesberger täytti kotiyleisön toiveet

Bernd Wiesberger löysi voiton avaimet oikealla hetkellä. © Getty Images

Thorbjörn Olesen näytti kolmen päivän ajan menevän kohti Lyoness Openin voittoa, mutta lauantai muutti kaiken. Yleisön rajusti kannustama Bernd Wiesberger (-19) pelasi finaalikierroksella tuloksen 65 ja pyyhälsi kisan ykköseksi. Voitto oli hänelle toinen tällä kaudella.

Kisa alkoi kääntyä itävaltalaisen eduksi ulosmenon lopulla. Hän teki rei’illä 9-18 seitsemän birdietä jättäen toista sijaa jakaneet Thomas Levet’n ja Shane Lowryn kolmen lyönnin päähän.

”Tämä on elämäni toistaiseksi paras päivä”, Wiesberger sanoi. ”Tukenani on hieno maa ja mahtavat fanit. Olen erittäin ylpeä, että saan seurata niin suuria jalanjälkiä (Markus Brier). En tule varmuudella olemaan tämän kisan viimeinen kotivoittaja.”

”Kun Jose Manuel Lara upotti samanlaisen voittoputin 18:lla kaksi vuotta sitten, haaveilin olevani joskus vastaavassa tilanteessa. Sanoin tämän caddiellenikin kävellessämme viimeisellä väylällä.”

Tehoton Olesen

Wiesberger on aikaisemmin Austrian Openin nimellä tunnetun kilpailun toinen itävaltalaisvoittaja. Markus Brier pystyi samaan kuusi vuotta sitten. 26-vuotias oberwartilainen pelaa loistavaa kautta, sillä hän voitti kolme kuukautta sitten Ballantine’s Championshipin.

Asiat näyttivät Olesenin (-14) osalta hyviltä vielä päätöskierroksen alussa. Tanskalainen venytti johtonsa neljään lyöntiin kolmosreiällä, mutta samalla hänen birdiehanansa sulkeutuivat. Olesen ehti pelata 35 reikää virheettömästi, kunnes sortui viidellä viimeisellä reiällä kolmeen bogiin.

Shane Lowry lomailee seuraavan viikon Portugalissa.  &copy Getty Images

Shane Lowry lomailee seuraavan viikon Portugalissa. &copy Getty Images

Tähän hänen voittonsa ei kuitenkaan kaatunut. Olesen oli viimeisellä kierroksella tehoton ja tämän muut osasivat hyödyntää. Hän sijoittui turnauksessa viidenneksi, kun Levet’n ja Lowryn ohella myös Rikard Karlberg (-15) kiilasi ohitse.

Päätöspäivänä hyvin pelannut Lowry ilahtui toisesta sijastaan: ”Surkean aloituksen jälkeen olen mielissäni, kuinka onnistuin taistelemaan itseni näin korkealle. Kunpa pelaisin ensi viikollakin, mutta Portugalin loma ei ole lainkaan hassumpi vaihtoehto”, hän sanoi.

Wiesberger kiipesi voittonsa myötä Euroopan kiertueen rahalistalla 20:n joukkoon. 166 660 euron tienestit kohottavat hänen kausiansionsa lähes 655 000 euroon. Tämän lisäksi Wiesberger rankataan maanantaina päivitettävällä maailmanlistalla Top 100:een.

Bernd Wiesberger pähkinänkuoressa:

Ikä: 26 Syntymäpaikka: Wien, Itävalta Kotipaikka: Oberwart Mitat: 188 cm ja 86:kg Harrastukset: kaikenlainen urheilu, internet ja elokuvat Ammattilaiseksi: vuonna 2006 Kaudet ET:llä: 2009, 2011 ja 2012 Voitot Euroopan kiertueella: 2

Korhonen menetti 11 sijaa

<a href=Mikko Korhonen tarvitsee venymistä noustakseen Englannissa kymmenen joukkoon. Kuva: Juha Taskinen" src="/wp-content/uploads/2012/07/12071419304377.jpg" width="505">

Mikko Korhonen tarvitsee venymistä noustakseen Englannissa kymmenen joukkoon. Kuva: Juha Taskinen

Mikko Korhonen (-5) ei ollut Englannissa pelattavan CT-kisan kolmannella kierroksella parhaimmillaan. Tulos 72 pudotti hänet English Challengessa sijalle 24 ennen finaalipäivää. Korhonen oli kierrostaan 16 reiän jälkeen tilanteessa -2, mutta lopun kaksi peräkkäistä bogia söivät mahdollisuuksia Top 10 -sijoitukseen.

Nummelalaisen kolmas kierros sisälsi kolmen birdien ohella kolme bogia. Eroa kahdeksan joukkoon on neljä lyöntiä, joka olisi vielä kiinniotettavissa sunnuntain laatupelillä.

Kisan johtoon nousi päivän parasta peliä (65) esittänyt Englannin Chris Paisley (-15). Walesin Stuart Manley on kärjestä kahden lyönnin päässä. Paisleyn maanmiehet James Busby ja Francis McGuirk (-12) jakavat kolmatta sijaa.

Muista suomalaisista cut-rajan selvittänyt Antti Ahokas jätti kisan kesken 36 reiän jälkeen. Janne Kaske karsiutui perjantaina.

Lewisillä vaikeampi päivä

<a href=Stacy Lewis turhautui kolmannen kierroksen peliinsä. &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2012/07/12072822445560.jpg" width="505">

Stacy Lewis turhautui kolmannen kierroksen peliinsä. &copy Getty Images

Stacy Levis onnistui vaivoin säilyttämään kärkipaikkansa naisten huipputurnauksessa Evian Mastersissa. Tilanne oli yhdysvaltalaisen kannalta seesteinen aina kolmannen kierroksen 12. reiälle saakka. Tämän jälkeen hän teki neljän reiän sisällä kaksi bogia ja yhden tuplan. Tulos 73 siirsi Lewisin tilanteeseen -11, johon nousi myös Inbee Park.

Lewis tiesi, että hän tarvitsee viimeisellä birdien, jotta Park ei pääse sunnuntaina yksin paalupaikalta liikkeelle: jenkki upotti kuusimetrisen birdien sisään tehdäkseen korealaiselle seuraa kärjessä.

”Tämä oli yksi kovimmista päivistä. Olin melko turhautunut etuysillä, kun en saanut mitään aikaan. Sitten peli meni raiteiltaan sisääntulossa. Huomenna on tehtävä lujasti töitä”, Lewis sanoi.

Evian Mastersin voittaneet Karrie Webb (2006) ja Natalie Gulbis (2007) ovat lyönnin päässä kärkikaksikosta. Samassa kymmenen alle -tuloksessa on myös kisan suurin yllättäjä, 17-vuotias amatööri Hyo Joo Kim.

Kisan loppuratkaisusta voi odottaa mielenkiintoista, sillä kaikkiaan 14 pelajaa on 54 reiän jälkeen kolmen lyönnin sisällä Lewisistä ja Parkista.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje