Westwoodin kenraaliharjoitus Memphisissa - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Westwoodin kenraaliharjoitus Memphisissa

Valmiina ensimmäiseen major-voittton? Lee Westwood ja Billy Foster muodostavat toimivan duon joka puolustaa voittoa kenraaliharjoituksessa Memphisissa © Getty Images

Valmiina

USA:n supertähdet jättävät viiikonlopun PGA Tourin kisan väliin keskittyäkseen viikon päästä alkavaan US Openiin. St.Jude Classic Memphisissa lukeutuu perinteisesti Tourin pieniin kisoihin vaikka rahaa ( 5,6 milj. D) on jaossa enemmän kuin ET:n lippulaivakisassa BMW PGA Championshipissa.

Nimekkäimmät pelaajat ovat viikonloppuna tuontitavaraa. Lee Westwood ja Robert Karlsson olivat viimevuonna uusinnassa yhdessä viimeisellä reiällä kolmen lyönnin johtonsa menettäneen Robert Garrigusin kanssa. Westwood voitti, ykköstila oli 90-luvun puolivälistä maailman huipulla olleen englantilaisen toinen USA:ssa. Viikonlopun kisaan ”Westy ” lähtee syystäkin itseluottamusta täynnä.

Mastersin jälkeen hän on pelannut kolme lyöntipelikisaa. Hän voitti Indonesiassa ja Koreassa, PGA Champonshipissa uusintareiällä lähestymislyönti spinnasi hivenen epäonnekkaastikin veteen, Luke Donald juhli voittoa.

”TPC Southwindin kenttä sopii silmääni, 18:s reikä on yksi Tourin parhaita lopetusväyliä”, Westwood kehui areenaan PGA Tourin sivuilla.

Memphisin kisa on kaikesta huolimatta luonteeltaan lämmittelyä US OPenia. Englantilaisen tilastoissa on käsittämätön kupru isojen kisojen kohdalla. Vaikka hän on ollut kahteen otteeseen maailmanlistan ykkönen ja useast juhittu sankari Ryder Cupissa, voitot isoissa kisoissa ovat jääneet ottamatta.Läheltä on liipannut varsinkin viimeisten vuosien aikana.

-Westwood on sijoittunut 11:ssa viimeisessä majorissaan viidesti sijoille 2-3:

Masters 2. 20009

US Open 3. 2008

British Open 3.2009

British Open 2. 2010

PGA Championships 2009

Reilun viikon kuluttua hänestä otetaan taas totisesti mittaa US Openin käynnistyessä. Voitto viikonloppuna antaisi Westwoodille lähes ennnätyksellisen lähtökohdan kauden toiseen majoriin. Neljä lyöntipelikisaa ilman, että kukaan olisi voittanut häntä 72-reiän aikana…

Retief

Kilpailun muut suosikit ovat konkareita, jotka ovat pitkään pelanneet alle oman tasonsa. Padraig Harrington, Sergio Garcia, Robert Karlsson ja David Toms saattavat hyvinkin nousta Westwoodin tielle ainakin ennen kisan lopullista ratkaisua. Oma lukunsa on myös US Openin kaksinkertainen mestari Retief Goosen joka on väläyttänyt vanhoja taitojaan yksittäisisissä kisoissa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje