Viimeistä viedään – European Tourin kuninkuus on viiden kauppa - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Viimeistä viedään - European Tourin kuninkuus on viiden kauppa

Berndt Wiesberger on finaalin ainoa pelaaja, jolla European Tourin pistelistan voitto on kokonaan omissa käsissä. Kuva Getty Images

Mikko Korhonen päättää menestyksekkään ET-kautensa Dubain finaaliturnauksessa.

European Tourin kausi 2019 on yhtä kilpailua vaille valmis. Torstaina Dubain Jumeirah Golf Estatessa alkavassa kiertueen finaaliturnauksessa ratkeaa, kuka voittaa Euroopan pääkiertueen pistelistan, Race to Dubain.

Pelaajia Dubaissa on mukana enää 50, joista ainoastaan viidellä on mahdollisuus kiertueen kuninkuuteen.

Pistelistaa johtaa varsin selvällä marginaalilla Itävallan Berndt Wiesberger (4802,4 pistettä), jolle kausi on ollut hänet pitkään poissa kentiltä pitäneen rannevamman jälkeen upea.

34-vuotias Wiesberger on ottanut kauden aikana kolme voittoa, joista kaksi rahakkaissa Rolex Series -kisoissa Italiassa ja Skotlannissa. Wiesberger vie Race to Dubain ensimmäistä kertaa nimiinsä, mikäli hän voittaa kisan, on yksin kakkonen tai jos kukaan perässä seuraavasta nelikosta ei yllä kahden parhaan joukkoon.

Itävaltalaisen lähimmäksi uhkaajaksi nousi viime viikon Etelä-Afrikan kisassa uransa viidennen ET-voiton ottanut Tommy Fleetwood (4079,8 p.). 28-vuotias englantilainen on selviytynyt cutista jo 41 perättäisessä kisassa, mutta ehti olla ennen Etelä-Afrikan ykköstilaansa lähes kaksi vuotta voitoitta.

Fleetwood on Race to Dubain mestari kahden vuoden takaa, ja ylsi viime vuonnakin kolmanneksi. Kokemusta kärkitaistelusta siis jo on. Pistelistan voittaakseen Fleetwoodin on oltava kisassa kuitenkin vähintään kakkonen, eikä kiertueen kuninkuus ole edes voitolla kokonaan omissa käsissä.

Fleetwoodin niskaan hengittää Jon Rahm, joka on ollut kärkiviisikosta selvästi tehokkain. Espanjalainen on pelannut vain kaksitoista kisaa, kun ahkerasti kilpailleella Wiesbergerillä kisamäärä on yli kaksinkertainen, 28. Fleetwoodillakin kisoja on viisi enemmän kuin Rahmilla. Rahm on ainoa kolmeen voittoon Rolex Series -kisoissa pystynyt pelaaja ja historia Jumeirahin finaaleissa on kova: kaksi kisaa, joissa yksi voitto ja yksi nelossija.

Irlannin Shane Lowrylle kausi 2019 on unohtumaton riippumatta siitä, miten Dubaissa käy. Lowry voitti kauden ensimmäisen Rolex Series -kisan Abu Dhabissa ja ylsi myöhemmin heinäkuussa uransa huippusaavutukseen, Royal Portrushissa pelatun The Open Championshipin voittoon.

Kruunu uran parhaalle kaudelle on Jumeirahissa otettavissa, mikäli Lowry vie finaalin, eikä Wiesberger ole yksin kakkonen. Kakkossijakin voi riittää, mutta silloin tarvitaan enemmän apuja muilta.

Englannin Matthew Fitzpatrick on jäänyt tällä kaudella ilman voittoa, mutta on ollut peräti neljästi kakkonen, mikä on pedannut hänelle ohuet saumat European Tourin pistelistan voittoon. Mikäli kauden avausvoitto irtoaa päätöskisasta, Race to Dubain ykköstilaa voi juhlia juuri Fitzpatrick. Se tosin edellyttäisi vielä sitä, että Wiesberger sijoittuisi heikommin kuin jaetulle neljännelle sijalle yhdessä yhden muun pelaajan kanssa ja että Fleetwood ei olisi yksin kisan kakkonen.

Race to Dubain lopullisen pistelistan viiden kärki jakaa kauden päätteeksi viiden miljoonan bonusrahat. Viimeinen pelaaja, jolla on vielä teoreettiset mahdollisuudet nousta viiden joukkoon on pistelistan 37:ntenä oleva Adri Arnaus.

Mikko Korhonen lähtee Dubain finaaliin pistelistan sijalta 48. Korhosella on hyvät mahdollisuudet petrata viime kauden Race to Dubain 46:ta sijaansa, joka on Korhosen uran toistaiseksi paras sijoitus. Täysosuma eli voitto Jumeirahissa voisi nostaa Korhosen jopa pistelistan kymmenen parhaan joukkoon.

Lue seuraavaksi: Kolme eaglea siivittivät Tommy Fleetwoodin ET:n toisen finaalikisan voittoon – Korhonen mukaan Dubaihin

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje