[14][27]

[14][27]

Kolme eaglea siivittivät Tommy Fleetwoodin ET:n toisen finaalikisan voittoon – Korhonen mukaan Dubaihin

Fleetwoodilla oli hyvää tuuriakin sunnuntain kierroksella. Kuva: Warren Little/Getty Images

Suomalaisista Kalle Samooja päätti hienon kautensa tyylikkäästi.

Tommy Fleetwoodin kilpailu Etelä-Afrikan Sun Cityssä päättyi onnen kyyneliin. Englantilainen antoi heti voittonsa jälkeen liikuttavan tv-haastattelun kyynelten virratessa hänen poskillaan.

Fleetwoodin edellinen voitto on tammikuulta 2018, vaikka hänen peliesityksensä olisivat mahdollistaneet ykköstilan kisoissa jo aiemminkin. Viime vuoden Ryder Cupin juhlittuihin sankareihin lukeutunut Fleetwood oli muun muassa toinen heinäkuussa The Openissa.

Etelä-Afrikan kisa oli ennen viimeistä päivää sujunut kotimaan pelaajien Zander Lombardin ja Louis Oosthuizenin hallinnassa. Sunnuntaina he eivät onnistuneet parhaalla mahdollisella tavalla, joten kisan voittokamppailu oli auki. Tuohon paikkaan Fleetwood hyökkäsi hurjalla tarmolla. Hän teki päätöspäivänä peräti kolme eaglea.

Niiden lisäksi englantilainen teki neljä birdieä. Varsinkin 15 reiällä hänellä kävi uskomaton tuuri, kun lähestymislyönti oli menossa griiniltä pitkäksi, mutta pallo kimposi sadettajan kannesta taaksepäin ja kohti lippua. Onnenkantamoisen Fleetwood käyttikin birdien arvoisesti.

Nyt viisinkertainen ET-voittaja joutui tekemään voittonsa eteen vielä yhden reiän verran ekstraa. Marcus Kinhult päätyi samaan tulokseen 72 reiän jälkeen. Playoff-reikä alkoi Kinhultilta vaisusti hänen lyödessä avauksensa väylän vasemmassa reunassa sijaitsevaan puuhun. Fleetwoodilla oli jälleen onnea draivinsa jälkeen, sillä pallo pomppi bunkkerista pois.

Vaikka Kinhult joutui lyömään välilyönnin, jännitysnäytelmä otti lisää kierroksia Fleetwoodin lyödessä lähestymislyöntinsä katsomorakenteisiin. Englantilainen selvitti reiän lopulta parilla ja pääsi juhlimaan 2,5 miljoonan dollarin voittoshekkiä.

Kalle Samoojan avauskausi Euroopan kiertueella on ollut komea. Hienosti hän myös päätti kautensa ja sijoittui jaetulle 10 sijalle. Kierroksen huippuhetki oli yhdeksännellä reiällä tullut eagle.

”Uran toinen albatrossi oli lähellä. Löin rautaviitosen ja pallo meni vaaksan mitan päästä reiästä kolmeen metriin. Siitä lirutusputti sisään”, Samooja sanoi tiedotteessa.

Samooja päätyi kiertueen pistelistalla sijalle 62. Ensi viikolla Dubain finaalikisaan pääsee mukaan 50 parasta pelaaja. Siitä huolimatta turkulaispelaaja oli syystäkin tyytyväinen kauteensa.

”Kaikkinensa ihan huippukausi. Varsinkin viimeisen kolmanneksen peliesitys oli mieleen. Tällaista peliä kun pystyy tarjoamaan, niin voittotilikin aukeaa ensi kaudella”, Samooja hekumoi.

Mikko Korhosen sunnuntai Sun Cityssä oli sanan varsinaisessa merkityksessä hankala. Hän pelasi kierroksensa tulokseen +7.

”Aivan hirveä päivä. Tuuli oli aika kova. Löin kolmosella puskaan vasemmalle ja taiteilin sieltä triplan. Siitä lähti homma sitten väärille urille ja bogeja napsui korttiin. Oikeastaan vasta yhdeksännellä reiällä pääsin takaisin mukaan peliin”, Korhonen kommentoi tiedotteessa.

Heikosta päätöskierroksesta huolimatta Korhonen on mukana Dubaissa. Hän on tällä hetkellä Race to Dubain pistelistalla sijalla 48. Viime vuonna Korhonen oli lopullisella listalla 46. Tänä vuonna hän voi edelleen parantaa tuosta, erojen ollessa varsin pieniä.

”Onneksi olen mukana Dubaissa, sillä peli tuntuu ihan hyvältä”, Korhonen sanoi.