[13][26]

[13][26]
European Tour - Kilpagolf - Major

Välimäki mukana PGA Championshipissä – palaa kentälle Teneriffalla

Välimäki aikoo pelata Euroopan kiertueella kolme kisaa ennen uran toista major-starttia.

Sami Välimäen edellisestä kisastartista on vierähtänyt lähes kaksi kuukautta. Hankalan alkukauden jälkeen Välimäki puhalsi pilliin ja jäi määrittelemättömän mittaiselle treenilomalle. Tavoitteena on ainakin ollut työstää pallon lentokaarta matalammaksi.

Loma päättyy ensi viikolla, kun Välimäki on mukana Euroopan kiertueen Tenerife Open -kilpailussa. Välimäki pelaa parin viikon päästä myös toisen Teneriffan kilpailun ja sen jälkeen British Mastersin 12.–15. toukokuuta.

Kaikki tähtää kuitenkin toukokuun kolmannella viikolla pelattavaan kauden toiseen major-kilpailuun, PGA Championshipiin, jossa Välimäki on mukana.

Kilpailu pelataan Kiawah Islandilla, Etelä-Carolinan osavaltiossa. Kenttänä toimii The Ocean Course. GoGolf uutisoi aiemmin Välimäen nimen löytyvän osallistujalistalta ja iltapäivällä Välimäki vahvisti Golfpisteelle, että hän todellakin on mukana koitoksessa.

”Joo olen mukana (PGA Championshipissä). Hyvillä fiiliksillä! Mennään nauttien ja toivotaan, että peli luistaa samalla.”

Major-kilpailu on Välimäelle uran toinen. Viime vuonna hän oli mukana US Openissa, jossa hän karsiutui jatkokierroksilta.

Kisan palkintopottia ei ole vielä julkistettu, mutta viime vuonna jaossa oli 11 miljoonaa taalaa, josta voittaja Collin Morikawa nettosi lähes kaksi miljoonaa.

PGA Championship on pelattu vuosia alkusyksyllä, elokuussa, mutta tänä vuonna se palautettiin alkuperäiselle paikalleen toukokuulle.

Tuoreella maailmanlistalla Välimäki oli sijalla 103. Kalle Samooja on toiseksi parhaana suomalaisena sijalla 130. Jos Samooja onnistuu hyvin tulevina viikkoina, on hänen mahdollista nousta mukaan PGA Championshipiin Välimäen seuraksi.