Välimäellä ja Korhosella vahva avaus Abu Dhabissa – ”Tiiltä huippulyömistä” - Golfpiste.com

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Välimäellä ja Korhosella vahva avaus Abu Dhabissa – ”Tiiltä huippulyömistä”

Sami Välimäki oli tyytyväinen kierrokseensa, vaikka mitoissa oli uusilla mailoilla vielä hakemista. Kuva: Getty Images

Tapio Pulkkaselle turnauksen ensimmäinen kierros oli tervanjuontia, vaikka joukkoon mahtui "paljon hyviäkin juttuja".

Sami Välimäki ja Mikko Korhonen käynnistivät urakkansa mainiosti vuoden ensimmäisen ET-kilpailun, Abu Dhabi HSBC Championshipin avauskierroksella. Kaksikko pelasi torstaina tuloksen 69 (-3), mikä oikeuttaa tässä vaiheessa jaettuun 14. sijaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Päivän suorituksestaan hyvillään ollut Välimäki teki jämäkällä kierroksellaan neljä birdieä ja yhden bogin.

”Hyvä, stedi kierros. Tiiltä huippulyömistä ja raudat olivat ok. Vähän oli vielä mitat hukassa uusilla mailoilla, mutta tyytyväinen olen kierrokseen”, hän sanoi.

Kyseessä oli Välimäen alhaisin kierrostulos sitten viime toukokuun, jolloin hän vietti kolmella peräkkäisellä top 30 -sijoituksellaan kauden parasta vaihettaan.

Välimäen pelipäivien sisällä oli viime vuonna suurta ailahtelevuutta. Birdiejä tuli usein riittävästi, mutta bogeja lipsahti turhan helposti ja runsaslukuisesti korttiin. Torstain esityksestä huokui sellaisia tasapainoisia otteita, joilla hän löi itsensä pääkiertueella läpi tulokaskaudellaan.

Tauolla lantionsa jumiin fysiikkaharjoittelussa saanut Mikko Korhonen osoitti olevansa täysin kunnossa ja valmis koviin suorituksiin. Tulos -3 rakentui Yas Linksillä samankaltaisen kaavan mukaan kuin Välimäellä sisältäen neljä birdieä ja yhden bogin.

”Se oli hyvä päivä ja startti kauteen. Stediä lyömistä tiiltä, lähestymisiä en saanut kovin lähelle reikää, mutta osuin sentään griineihin hyvin”, Korhonen sanoi.

”Aloitin aika konservatiivisesti ja hain vähän luottoa pelaamiseen ensin alussa. Kierroksen keskivaiheille sain muutaman hyvän birdien. Tunne pelaamisesta on mennyt parempaan päin koko ajan. Muutama putti vielä sisään.”

Suomalaiset ovat kiertueen Rolex-sarjaan kuuluvan kilpailun kärkeen komealla kenttäennätyksellä kiilannutta Scott Jamiesonia (-9) kuusi lyöntiä perässä.

Tyrrell Hatton, James Morrison ja kierrostaan seitsemän reiän jälkeen seitsemän alle ollut Victor Perez jakavat toista sijaa, kolme lyöntiä skotlantilaisesta.

Seitsemän reikää pelannut Japanin Takumi Kanaya (-5) sain niin ikään lentävän lähdön tehtyään poikkeuksellisesti kaksi eaglea kuuden ensimmäisen reiän aikana. Näistä jälkimmäinen tuli par-nelosella, kuutosella, jonka väylältä hän laittoi pallon hankalassa paikassa viheriöllä olleeseen reikään.

Flunssan ja koronan joulukuussa poteneen Tapio Pulkkasen harjoittelu jäi kausien välissä ohueksi, joten odotukset ensimmäisessä kilpailussa eivät hänen osaltaan ole etukäteen korkealla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Pulkkanen käytti kilpailun ensimmäiseen kierrokseen 76 (+4) lyöntiä, ja on 132 pelaajan joukossa neljänneksi viimeisellä sijalla.

”Oli aika hankalaa tiiltä saada palloa väylälle. Pitkässä heinässä oli monta avausta ja sen vuoksi melkoista rimpuilua. Muuten paljon ihan hyviäkin juttuja. Treeniä lisää ja parempaan huomiseen”, hän sanoi.

Kilpailun neljäs suomalainen, Kalle Samooja on neljän reiän jälkeen tilanteessa -1.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje