Vaihtuuko valta maailmanlistalla? – Jon Rahmilla elämänsä tilaisuus - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Vaihtuuko valta maailmanlistalla? – Jon Rahmilla elämänsä tilaisuus

Tässä caddiensa Adam Hayesin kanssa onnistumista tuulettava Jon Rahm (vas.) saattaa nousta maailmanlistan seuraavassa päivityksessä listaykköseksi. Kuva: Getty Images

Rahm hankkiutui mukavantuntuiseen johtoasemaan vaativassa Memorial Tournamentissa.

Päivän parasta tulosta, 68, jakanut Jon Rahm (-12) repäisi Ohiossa Muirfield Village Golf Clubilla meneillään olevassa PGA Tourin kilpailussa neljän lyönnin etumatkan Tony Finauhin ja Ryan Palmeriin. Sen myötä hän on sunnuntaina paitsi kiinni vuoden ensimmäisessä turnausvoitossaan, myös maailmanlistan kärkipaikassa.

Jotta Rahm, 25, nousisi ensimmäisen kerran urallaan World Rankingin ykköseksi, hänen on voitettava major-kilpailun kaltaiseksi testiksi äitynyt Memorial Tournament ja puolestaan tämänhetkisen listakärjen Rory McIlroyn on päädyttävä jaettua kakkostilaa heikommalle sijalle.

Rahmille voi riittää Jack Nicklausin isännöimässä turnauksessa toinen sijakin, jos parhaillaan 12:ntena oleva McIlroy jää top 30:n ulkopuolelle.

”Onhan se iso juttu. Valehtelisin, jos väittäisin jotain muuta. Sunnuntaina on tärkeätä lyödä hyviä lyöntejä, ja hoitaa homma kotiin. Sen ohella tulee sitten jotain muuta mitä on tullakseen, hän sanoi.

Mikäli Rahm kaappaa haltuunsa maailmanlistan valtikan, tekee hän sen kuudentena eurooppalaisena viimeisen kymmenen vuoden sisällä. Lee Westwood päätettyä Tiger Woodsin uskomattoman, yli viiden vuoden yhtäjaksoisen valtakauden syksyllä 2010, ovat listan kärjessä käyneet vanhan mantereen pelaajista myös Martin Kaymer, Luke Donald, Justin Rose sekä helmikuusta lähtien ykkösenä ollut McIlroy.

Vuonna 1986 perustetulla virallisella maailmanlistalla on ollut kaikkiaan 23 listaykköstä.

Memorial Tournament pelataan viikolla, jossa alkuperäisen kisakalenterin mukaan piti tänä vuonna olla pandemian vuoksi peruuntunut Open Championshipin. Nickalausin turnaus on kuitenkin eräänlainen ”väli-major”, kun katsoo nimekästä osallistujaluetteloa sekä Muirfield Villagessa vallitsevia olosuhteita.

Ohiossa on ollut pidempään kuivaa, ja navakka tuuli sekä lämmin sää ovat tehneet kentästä entistä hankalamman. Esimerkiksi palloa on ollut vaikeata saada myötätuulessa lähelle lippua, jos reiän paikka on sijainnut viheriön etupuolella. Näissä tapauksissa birdie on lähes pääsääntöisesti ollut pitkähkön putin varassa. Kiertueella ei olekaan hetkeen pelattu yhtä liukkailla pinnoilla ja napakoilla viheriöillä.

Kentän 16 (par 3) on hyvää vauhtia matkalla koko kauden vaikeimmaksi reiäksi, jonka tuloskeskiarvo on 3,46 lyöntiä. Muun muassa Kevin Na pudotti kolmannella kierroksella pallonsa reilusti ennen lippua alas, mutta siitä huolimatta pallo vieri 15 metriä reiän taakse.

Koko viikon tuloskeskiarvo on 73,58, ja lauantaina pelattiin melkein samanlainen määrä kuutosella kuin kahdeksaisella alkavia kierrostuloksia. Suomessakin amatörien arvoturnauksessa kilpaillut Rahm on ainoa pelaaja, jonka 54 reiän alittaa kentän parin kaksinumeroisella luvulla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje