Bakkerilla satumainen arpaonni, jälleen ykköstila joukkuekisassa – Koivisto nousi lauantaina ratkeavan yksilökisan kärkikahinoihin - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Bakkerilla satumainen arpaonni, jälleen ykköstila joukkuekisassa – Koivisto nousi lauantaina ratkeavan yksilökisan kärkikahinoihin

Tiia Koivisto on saanut pelinsä mukavasti kulkemaan. Kuva: Tristan Jones/LET

Krista Bakker on ansainnut kahdesta peräkkäisestä Aramco Team Series -joukkuekilpailusta yhteensä noin 77 000 euroa palkintorahaa.

Tiia Koiviston (-5) hyvät otteet saivat jatkoa Thaimaan Bangkokissa meneillään olevan LET-turnauksen toisella kierroksella. Hän pelasi kauden ensimmäisessä Aramco Team Series -kilpailussa perjantaina tuloksen 69, ja nousi jaetulle kuudennelle sijalle.

Avauspäivän jälkeen 11. sijaa jakanut Koivisto käynnisti kierroksensa Thai Country Clubin kentän 10. reiältä jämäkästi. Hän käytti ensimmäiseen yhdeksikköön kolmen birdien ja kuuden parin siivittämänä 33 lyöntiä. Par-tahdissa sujneella takaysillä (kentän 1–9) hänelle kirjattiin kaksi birdieä ja kaksi bogia.

Uransa kolmannen top 10 -sijoituksen Madridissa viime viikolla ottaneesta Koivistosta huokui tyytyväisyys viime aikojen esityksiinsä.

”Peli on kulkenut ihan hyvin pari viikkoa. Tosi vahvaa lyömistä ollut täällä ensimmäiset ysit molempina päivinä, ja paljon on ollut birkkupaikkoja. Takaysit ovat menneet vähän taisteluksi, mutta olen paikkaillut virheitä hyvällä lähipelillä. Aika kuumaa, niin on vaikea pitää fokus hyvänä loppuun asti”, Koivisto sanoi.

Koivisto on yksilökilpailun kärjessä jatkavaa major-voittaja Patty Tavatanakitia (-9) neljä lyöntiä perässä. Kakkossijaa jakavat Felicity Johnson ja Manon de Roey ovat kahden lyönnin päässä.

Kahdeksantena avauspäivän jälkeen ollut Krista Bakker (par) ei ollut torstain kaltaisessa iskussa. Hän käytti toiseen kierrokseen 75 lyöntiä, ja putosi jaetulle 29. tilalle.

Eilen olin kantava voima ja tänään Chonlada Chayanun upotti hienosti putteja.

Pro am -henkisessä 36 reiän joukkuekilpailussa Bakkerin edustama Team (Whitney) Hillier (-31) otti komean voiton. Ryhmä venytti perjantaina marginaalin toiseksi sijoittueeseen Team (Magdalena) Simmermacheriin kolmeen lyöntiin. Perjantaina joukkueen kovimmasta tuloksesta, 67, vastasi Cholanda Chayanun.

Voitto oli Bakkerille toinen peräkkäinen Aramco Team Series -turnausten joukkuekilpailussa. Marraskuussa Saudi-Arabiassa Jeddahissa käydyssä kisassa hän muodosti voittoisan joukkueen Emily Kristine Pedersenin, Hannah Burken sekä amatööri Ahmed Al Subaeyn kanssa. Tuossa kilpailussa Bakker kuittasi palkintorahaa reilut 43 000 euroa. Thaimaassa hänen pankkitilinsä karttui 33 533 eurolla.

”Tuntuu mahtavalta voittaa tiimikilpailu uudelleen. Meillä oli hyvä henki tiimissä. Eilen olin kantava voima ja tänään Chonlada Chayanun upotti hienosti putteja”, Bakker iloitsi.

”Pysyttiin kärsivällisenä ja yritettiin vain tehdä paljon birdiejä ja pitää hauskaa kentällä. Siitä tuli hyvää tulosta.”

Team Hillierin amatööripelaaja oli thaimaalainen Pattanan Amatanon.

Bakkerilta mitään pois ottamatta, hänen arpaonnensa on ollut voittamissaan joukkuekisoissa erinomainen, sillä kummassakaan kilpailussa hän ei ole ollut joukkueen kapteenin valinta. Voittaminen vaatii ryhmän jokaiselta pelaajalta ainakin jossain vaiheessa vahvaa panosta, ja sitä Bakker myös tarjosi sekä Jeddahissa että Bangkokissa. Oli isosti Bakkerin ansiota, että Team Hillier ankkuroitui kisan kärkeen torstaina.

Varsinainen arpaonni oli siinä, että hän sai rinnalleen kaksi tasapainoisesti pelaavaa, riittävän hyvävireistä ammattilaista. Ja yhtä hyvin arpaonnesta nauttivat myös Bakkerin joukkueeseensa saaneet ryhmän muut pelaajat. Sitäkään ei sovi unohtaa, että joukkueen amatöörillä on Aramco Team Series -kisoissa huomattava merkitys.

Noora Komulaisen Team (Patty) Tavatanakit (-26) sijoittui kolmanneksi. Komulainen (+2) pelasi toisella kierroksella tuloksen 71, ja nousi yksilökilpailussa jaetulle 36. sijalle.

Myös kiertuetulokkaat Emily Penttilä (+4/49:s) ja Emilia Tukiainen (+5/57:s) jatkavat finaalikierrokselle. Koiviston joukkueen kapteeni Ursula Wikström (+6/61:s) karsiutui yhdellä lyönnillä.

Joukkuekilpailussa tulokseen otettiin kaksi parasta reikätulosta kultakin reiältä. Joukkuekisassa 26 kapteenia valitsi ryhmäänsä yhden ammattilaisen ja toinen ammattilainen liittyi joukkueeseen arvonnan kautta. Ryhmässä mukana ollut amatööri pelasi kilpailussa omalla tasoituksellaan.

Ladies European Tourin Aramco Team Series -turnauksissa on miljoonan dollarin palkintopotti, josta puolet jaetaan yksilökisassa ja toiset 500 000 dollaria joukkuekisassa.

Lue seuraavaksi: Krista Bakkerin onnistumiset siivittivät joukkueen kärkeen Thaimaan LET-kisassa: ”Saatiin heti alusta peli rullaamaan”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje