[13][26]

[13][26]

Vaasalainen K-kauppias Jan Hautala ammattilaisten testiin Volvo World Golf Challengessa

Jan Hautala ja Marko Hämäläinen voittivat Volvo World Golf Challenge -kiertueen Suomessa kesällä 2013 ja edustavat Suomea maailman finaalissa Etelä-Afrikassa.

Jan Hautala sijoittautui hienosti seitsemänneksi Volvo World Golf Challenge -kilpailun maailman finaalissa Etelä-Afrikan Durbanissa torstaina. Palkinnoksi mies pääsee tavoittelemaan menestystä samassa ryhmässä kahden ET-ammattilaisen kanssa.

Vaasan Golfin 47-vuotias, tasoituksella neljä pelaava klubigolfari on huomenna golfuransa kovimmassa paikassa, kun hän astelee Durban Country Clubin kentälle pelaamaan kierroksen yhdessä Darren Clarken ja Victor Dubuissonin kanssa.

”Se oli tavoite tänne lähtiessä, että pääsisi lyömään palloa ammattilaisten kanssa”, Hautala sanoo. ”Siinä suhteessa tämä meni oikein hyvin.”

ET:n pelureille perjantain kierros on paitsi Volvo Golf Championsin toinen kisakierros myös mahdollisuus ansaita kotiinviemisiksi Volvon henkilöauto. Ryhmän amatöörijäsenen on tyytyminen lasiseen voittopokaaliin. Perjantaina kilpailussa huomioidaan ryhmän kaksi parasta kierrostulosta kultakin reiältä.

Hautala pelasi finaalissa kierrokset 77 ja 81. Hän jäi 66 bogeypisteellään kisan voittaneesta Kiinan Chuang Wangista kuusi lyöntiä. Kolmostila karkasi Hautalalta kolmen lyönnin päähän.

Moninkertainen pesäpallon Suomen mestari harmitteli lähinnä epäonnistuneita mailanvalintoja ratkaisuhetkillä.

”Takaysin kaksi perättäistä tuplabogia tuli virheellisistä valinnoista. Eikä kierrosta muutoinkaan oikein hyväksi pelaamiseksi voi sanoa, vaikka tavoite täyttyikin. Fiilis oli parempi avauspäivänä”, Hautala kertoo.

Volvo World Golf Challengen muut suomalaiskilpailijat olivat Erkki Siltala ja Marko Hämäläinen. Siltala pelasi 56 pistettä (32+24) ja päätyi sijalle 35. Hämäläisen sijoitus oli 58., hän keräsi 47 pistettä (20+27). Finaalissa oli mukana 71 osallistujaa, joista 18 parasta selviytyi mukaan perjantain kierrokselle ammattilaisten kanssa.

Jan Hautala ja Marko Hämäläinen voittivat Volvo World Golf Challenge -kiertueen Suomessa viime syksynä. 13:een karsintakisaan osallistui Suomessa 1136 pelaajaa.