Uusi golfkiertue Suomeen - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista - Kilpagolf

Uusi golfkiertue Suomeen

Tulokas ei kilpaile Finnish Tourin kanssa, vaan sen tarkoituksena on tarjota pelimahdollisuuksia etenkin nuorille amatööreille ja ammattilaisille.

Ensi kesänä Suomessa pyörähtää käyntiin uusi golfkiertue, Talk Birdie Tour. Tulokas ei tule kilpailemaan olemassa olevien golfkiertueiden kanssa, vaan täydentämään niitä.

”Olen jo useamman vuoden ajan suunnitellut tällaisen kiertueen järjestämistä. Erityisesti tämä hyödyttää nuoria kilpapelaajia, jotka eivät ikänsä puolesta enää mahdu junioreihin. Heille pelimahdollisuuksia ei ole erityisen paljon tarjolla”, kertoo kiertueen ideoija ja järjestäjä Mika Brunou.

Brunou on itse kilpaillut pitkään golfissa mm. Finnish Tourilla ja Nordic Leaguessa. Nykyisin hän on mukana juniori-ikäisten pelaajien valmennustoiminnassa Naantalin Aurinko Golfissa .

Kisoja on kaavailtu järjestettäväksi kuusi. Niistä yhtään ei käydä samanaikaisesti Finnish Tourin tai Mid Tourin tapahtumien kanssa, ja mahdollisuuksien mukaan myös juniori- ja seniorikiertueiden kisoja on pyritty väistämään.

”Kisat pelataan yhden kierroksen mittaisina. Finaalissa kierroksia on kaksi, mutta nekin saman päivän aikana. Kaikki kilpailut järjestetään Etelä-Suomen alueella. Näin ollen kisoista ei kerry pelaajille kalliita kuluja esim. yöpymisistä. Muutenkin pelaajille koituvat kulut pyritään pitämään minimissä”, Brunou kertoo.

Brunou on niin sanotusti benchmarkannut olemassa olevien pikkukiertueiden toimintaperiaatetta ja mallia ja rakentanut sen pohjalta mallin Talk Birdie Tourille. Naiset ja miehet, sekä amatöörit että ammattilaiset kilpailevat samassa sarjassa. Ikärajaa kisoissa ei ole.

”Naiset pelaavat sinisiltä ja miehet valkoisilta tiiltä. Monesti naisten course rating on kisatiiltä kuitenkin paljon korkeampi kuin miehillä, joten heidän kenttänsä on paljon vaikeampi. Kenttiä muutetaankin tarvittaessa niin, että olosuhteet olisivat mahdollisimman tasapuoliset molemmille, jotta päästään kisamaan reilusti”, Brunou sanoo.

Kisojen palkintopotti muodostuu osallistumismaksuista ja mahdollisista yhteistyökumppanuuksista. Voittaja nettoaa aina vähintään 1000 euroa. Amatööripelaajat saavat palkinnoksi lahjakortteja. Pelaajien osallistumismaksuista vähennetään kulut ja loput jaetaan pelaajille. Yhteistyökumppaneiden osuus tullaan lisäämään lyhentämättömänä palkintopottiin.

”Periaatteessa kiertue pyörii tarvittaessa jopa ilman yhteistyökumppaneita. Kumppaneiden haku on vasta käynnistynyt, ja ainakin yhdelle kisalle on olemassa pääkumppani ja varmaan kevään aikana saadaan mukaan useampiakin kumppaneita”, Brunou sanoo.

Brunou on suunnitteluvaiheessa ollut yhteydessä mm. Teemu Laaksoon, joka toimii Suomen PGA:n toiminnanjohtajana ja suomalaisen pääkiertueen Finnish Tourin kiertuepäällikkönä. Vastaanotto on siltäkin suunnalta ollut positiivinen. Mika Wikström Golfliitosta on auttanut amatöörisääntöjen suhteen.

Lisätietoja: www.talkbirdietour.fi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje