Top 10 -sijaa jahtaava Pulkkanen maltilla sunnuntaihin: ”Ei tuonne parane lähteä höntyilemään” - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Top 10 -sijaa jahtaava Pulkkanen maltilla sunnuntaihin: ”Ei tuonne parane lähteä höntyilemään”

Tapio Pulkkanen valmistautumassa birdie-puttiin reiällä 16.

Tapio Pulkkanen ja Kim Koivu onnistuivat hyvin lauantaina Made in Denmark -kilpailussa. Pulkkanen on vain kahden lyönnin päässä kymppisakista, eikä Koivullakaan ole sinne matkaa kuin viisi lyöntiä.

Par oli kovaa valuuttaa lauantaina Made in Denmark -kilpailun kolmannella kierroksella. Tuulisessa ja iltapäivällä jopa koleassa säässä huipputuloksilla ei juhlittu. Aamupäivän ryhmissä pelanneen Lee Westwoodin 66 (-5) oli päivän paras noteeraus.

Westwood nousi jaetulle yhdeksännelle sijalle tyhteistuloksella -4. Hänestä lyönnin päässä on Tapio Pulkkanen, joka teki lauantaina kahden edellisen kierroksen tapaan tuloksen 70 (-1).

Kilpailua johtaa ennen päätöspäivää Bernd Wisesberger tuloksella -9. Tävaltalainen poistui kuitenkin kentältä päätään puistellen taivuttuaan bogiin päätösväylällä. Toisena (-8) on Skotlannin Robert MacIntyre. Kolmannen sijan jakavat Itävallan Matthias Schwab ja Saksan Max Schmitt (-7).

Tanskalaisjuhlia ei nähdä tänäkään vuonna. Kisaan startanneista 16 juutista vain viisi eteni jatkoon. Heistä parhaissa asemissa on Pulkkasen kanssa sijaa 15 jakava Lasse Jensen.

Pulkkanen sai kierrokselleen heikon alun tyhtyään bogit rei’illä 2. ja 4. Vaikean alun jälkeen peli asettui uomiinsa ja Pulkkanen venyi birdieen etuysin par-viitosilla sekä reiällä 14 (Lue artikkeli: Made in Denmark – golfkilpailu kuin rokkifestari).

Reikä 14 pelattiin lauantaina noin 240 metrin mittaisena. Par-neloseksi se onkin huomattavan lyhyt ja houkuttelee lyömään yhdellä päälle.

”Siinä (14:llä) on ollut aika hyvä myötätuuli, joten löin siinä rauta-nelosen. Se oli aika timanttinen lyönti, tuli lipun viereen alas, mutta rullasi vain vähän pitkäksi”, Pulkkanen kertoi.

Kim Koivu pelasi aamulla tuloksen 71 (par). Hän jakaa kilpailussa sijaa 37 yhteistuloksella par. Koivu oli tyytyväinen kierrokseensa, sillä lyöminen oli koko päivän erittäin hyvää, ja hieman paremmalla tuurilla kortissa olisi voinut komeilla useampiakin birdie.

Tasaisella tuloslistalla isokin nousu on sunnuntaina mahdollinen. Molemmilla suomalaisilla pitkä peli oli lauantaina hyvin hallussa, joten pieni petraus viimeistelyssä olisi avain nousuun.

Kovassa tuulessa lähestymislyöntien pelaaminen lähelle lippua on vaikeaa, ja pitkiä putteja jää väistämättä usein. Pulkkanen oli upottaa pitkän birdie-yrityksen kentän päätösreiällä, mutta joutui lopulta tyytymään pariin.

Sunnuntaina hän ei suunnittele lähtevänsä erityisen hyökkäävällä asenteella, vaan hakee nousua terävämmän puttipelin kautta.

”Ei tuonne parane lähteä höntyilemään, vaan kyllä se pitää ottaa aika rauhassa ja toivoa että birdiet tulevat sitten hyvillä lyönneillä. Ei tuolla uskalla pelata liian aggressiivisesti.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje