Tapio Pulkkasella Italian Openissa kahdeksan birdien päivä - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Tapio Pulkkasella Italian Openissa kahdeksan birdien päivä

Muun muassa hyvä rautapeli oli pohjustamassa torstaina Tapio Pulkkasen onnistunutta kierrosta. Kuva: Getty Images

Vahvasti pelannut Pulkkanen kiilasi turnauksen alkajaisiksi top 10:n kantaan.

Tapio Pulkkanen esitti mainioita otteita Italian Bresciassa käynnistyneen European Tourin kilpailun avauspäivänä. Hän pelasi Italian Openin ensimmäisellä kierroksella tuloksen 67 (-5), jolla heltiää 18 reiän jälkeen jaettu 16. sija.

Pulkkanen teki kierroksellaan peräti kahdeksan birdieä, joista viisi ensimmäisellä ja kolme toisella kenttäpuoliskolla. Hän oli hyvässä vauhdissa jo kierroksen alussa: kahden birdien jälkeen ”Hattu-Tapiolle” kirjattiin tuplabogey neljännellä reiällä, mutta se ei hänen menoaan hyydyttänyt.

Chervo Golf Clubin kentän takaysillä tapahtumia oli vähemmän. Pulkkanen teki kympillä birdien, ja 13:lla tullut bogey pudotti sijoitusta hetkellisesti. Kymen Golfin pelaajalta löytyi kuitenkin lopussa vielä yksi vaihde lisää, hänen päätettyä ryhdikäs kierroksensa kahteen peräkkäiseen birdieen.

”Tänään oli melko hyvää rautapeliä ja puttikin oli kunnossa. Par-neloset ja par-kolmoset menivät erittäin hyvin ja huomiseksi koetetaan kiristää par-viitosilla. Kenttä sopii silmään mukavasti”, Pulkkanen sanoi.

Pulkkanen lähtee Italian Openin toiseen päivään seitsemän lyöntiä haamutuloksen, 60, pelannutta Englannin Laurie Canteria (-12) perässä. Yhdeksättä sijaa jakaviin kilpailijoihin matkaa on vain yksi lyönti.

Tulos 67 on Pulkkasen tämän vuoden toiseksi paras avauskierroksen noteeraus. Paremmin hän on aloittanut vain tammikuun alkupuolella pelaamassaan kauden ensimmäisessä turnauksessaan South African Openissa, josta on peräisin myös kauden kovin sijoitus, T15.

Pohjoismaalaisista Tanskan Joachim B. Hansen (-8) jakaa parhaana kakkostilaa Etelä-Afrikan Dean Burmesterin kanssa. Pulkkanen on tästä parivaljakosta kolmen lyönnin päässä.

Italian avointen isoista menestyssuosikeista muun muassa isäntämaan Renato Paratorella (71/-1) ja Englannin Lee Westwoodilla (72/par) oli torstaina hienoisia käynnistysvaikeuksia. Molemmilta vaaditaan toisena päivänä selvästi parempaa, jotta peli jatkuvat myös viikonlopun kierroksilla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje